5. dubna 2016 • 18:07

Stihnul to! Eliáš si po operaci kolena zahraje v závěru NHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Patrik Eliáš se po lednové operaci zraněného kolena vrací do sestavy hokejistů New Jersey na závěrečné tři zápasy základní části NHL. Trenér John Hynes uvedl, že český veterán nastoupí dnes večer v utkání proti Buffalu.



Eliáš, který 13. dubna oslaví 40. narozeniny, hrál naposledy 19. prosince. Bolavé koleno, s nímž měl prý potíže už dvě sezony, mu v tomto ročníku umožnilo absolvovat jen 13 zápasů.

Vleklé potíže se rozhodl vyřešit operací poškozeného menisku. I když nebylo jasné, zda se stihne vrátit ještě v této sezoně, v posledních dnech jeho rekonvalescence výrazně pokročila. Minulou středu se začal připravovat s týmem a pondělního tréninku se zúčastnil jako člen třetího útoku po boku Jacoba Josefsona a Mika Sisla.

Pro Devils skončí sezona po základní části, kterou završí zápasy s Buffalem, Tampou Bay a sobotním duelem proti Torontu. Pro Eliáše by to mohly být poslední zápasy v dresu New Jersey, kde strávil celou dosavadní kariéru v NHL. S New Jersey získal dvakrát Stanleyův pohár a drží řadu klubových rekordů. Po této sezoně mu vyprší smlouva.

"Může se to stát, ale nemyslím na to. Nikdo neví, co budoucnost přinese," řekl Eliáš.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud