14. dubna 2016 • 09:36

Jágr mladým otevírá i duchovní obzory: Čakrami proti stárnutí

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hledáte cestu za dlouhověkostí Jaromíra Jágra? Klíčem nebude jen fyzická stránka, moc dobře se ví, že čtyřiačtyřicetiletý hokejista se velmi poctivě věnuje také své duši. Na Floridě tedy neukazuje svým mladým parťákům jenom jak se starat o své tělo navenek, ale jak pomoci také své osobní stránce. "Když dvě hodiny denně pracujete na svém těle, další tři byste měli věnovat duši," říká veterán.



Všechno to není jenom o perfektním genetickém fondu, nočních trénincích s olověnou vestou a pořádné porci štěstí, která pomáhá tomu, že se sportovec vyhne v kariéře vážnějším zraněním. Jágr jde dlouhé kariéře naproti a všemi možný způsoby se snaží zdokonalovat. Pro každého spoluhráče je lákavé jeho úspěch zblízka pozorovat.

"Nejde to úplně, ale můžete zpomalit stárnutí třeba o polovinu. Všechno je to jen o tělesných energiích. Já hraju hokej a snažím se ostatním ukázat, že to funguje," řekl útočník pro hngn.com.

K duševnímu procitnutí většinou člověk dospívá až s věkem a právě to by mohl být v šatně Panthers problém. Vždyť tým je plný mladíků. Vysvětlovat něco o čakrách, tedy energetických bodech v těle, by mohlo spíš způsobit salvu smíchu. Ale nestalo se.

"Já jen dělám to, co mi říká, abych dělal. A ono to funguje," popisoval téměř metrákový zadák Erik Gudbranson.

Ale všechno není jen o Jágrovi a jeho moudrosti. I ostatní veteráni umí předávat zkušenosti a kdo poslouchá, ten se naučí. Stejně jako vloni Aaron Ekblad, který si díky pomoci zkušených Briana Campbella a Willieho Mitchella došel až pro Calder Trophy pro nováčka roku.

Nikdo se tedy nemůže divit, že mladí hráči na Floridě mohou být i v nízkém věku skutečně vyspělí. "Když se tomu otevřete, pozitivní energie za vámi přijde," vysvětlil Jágr.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud