13. dubna 2016 • 10:00

Jágr a Stanley Cup? Na ty vítězné pocity už si nepamatuju, říká

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě jeden den volna a jde se do boje. Poprvé po třech letech a také poosmnácté v kariéře se útočník Jaromír Jágr zapojí do bojů o Stanley Cup. A slavnou trofej se pokusí potřetí ukořistit. Od posledního triumfu už ale uběhlo celých 24 let a sám hráč připouští, že už vlastně neví, jaký to je pocit zámořskou soutěž vyhrát.



Když před mnoha lety Jaromír Jágr začal hrát v NHL, rovnou se setkal s mnoha hokejisty hvězdných kvalit. V šatně Penguins byli Mario Lemieux , Paul Coffey, Ron Francis, Larry Murphy, Bryan Trottier... Nikdo tedy nemyslel na nic jiného, než na ty nejvyšší pozice. A na to se lehce zvyká.

"Tehdy se play off hrálo každý rok, tuším, že když jsem byl mladý, minul jsem vyřazovací část jednou během osmnácti sezon. Ale pocity po vítězství Stanley Cupu? Na to už si ani nepamatuju," vykládal Jágr pro NHL.com.

Vzpomínka na poslední play off v roce 2013 je ale ještě celkem čerstvá. Tehdy se Jágr dostal do Bostonu až během přestupové uzávěrky při trejdu s Dallasem a v tradičním klubu byl takovým žolíkem. To na Floridě je to jiné, tam veterán od začátku sezony maká na tom, aby se klub dostal co nejvýše.

"Ten rozdíl tam opravdu je a je velký. Před sezonou jsme získali několik posil a celý tým byl v průběhu roku silnější a silnější. Teď jsme v play off a je to vzrušující, celý rok jsme na tom makali," těší se Jágr.

Ten patřil v průběhu ročníku k tahounům, a to potvrdil i 66 body, které ho poslaly do čela klubového kanadského bodování. Důležité bylo také to, že veterán hrál bez výrazných výkyvů. Bez bodu vydržel v sezoně maximálně čtyři utkání v řadě.

"Nestalo se, aby měl deset zápasů, kdy se mu nedařilo. Přitom v průběhu ročníku to bývá úplně běžné, navíc když si vezmete, kolik mu je let," kroutil hlavou trenér Gerard Gallant.

Problémem by tedy nemělo být ani trochu napěchované časové rozložení zápasů, které na Panthers čeká. Floridský tým hraje ze čtvrtka na pátek, z pátka na sobotu a také hned v neděli.

"Zápasy v rychlém sledu za sebou zvládá celý rok bez problémů, tohle pro Jágra není téma," má jasno kouč.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud