Tomáš Vrábel
3. května 2016 • 04:45

Kempný míří do Chicaga: Hodně mě to láká, NHL byla mým snem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je raketový vzestup. Ještě loni hrál obránce Michal Kempný extraligu za Kometu a pražský šampionát sledoval jen z tribuny. Teď je klíčovou postavou reprezentace, chystá se na mistrovství světa v Moskvě, má jistou nominaci na Světový pohár a oslovil ho klub Chicago Blackhawks, poslední šampion Stanley Cupu. „Je pravděpodobná varianta, že tam odejdu,“ přiznal deníku Sport.



Dnešní generálku s Kanadou na mistrovství světa bude Michal Kempný sledovat jen v civilu. Ne proto, že by se nevešel na soupisku, ale protože má místo na šampionátu zaručené. A při utkání se mu možná v hlavě budou honit myšlenky na to, co ho může čekat, kdyby hvězdného McDavida a spol. bránil už v příští sezoně zápas co zápas. Reálně se totiž jeví jeho odchod do NHL, kde má nejblíže právě k Chicagu.

„Ještě ale smlouva podepsaná není a ani nemůže být,“ připomněl 25letý Kempný fakt, že nový kontrakt může stvrdit podpisem až po posledním utkání sezony, v jeho případě po konci mistrovství světa. „Samozřejmě ale, že by mě to hodně lákalo. NHL byla vždycky mým snem a uvidíme, jak to všechno dopadne,“ dodal.

V zámoří se o Kempného odchodu živě spekuluje a Blackhawks jsou nejčastěji skloňovaným celkem. „Několik týmů o něj má velký zájem a myslím si, že by klidně mohl už v příští sezoně zapadnout mezi nejlepší čtyři beky jednoho z klubů,“ napsal na Twitter expert kanadské televizní stanice TSN Darren Dreger.

„Mohu potvrdit, že s Chicagem hovoříme. Dohromady jsme se spojili asi se čtyřmi týmy NHL,“ přiblížil Kempného agent Aleš Volek.

Blackhawks mají v defenzivě mezery, proto hledají posily i v Evropě. Mezi opory patří Duncan Keith, Brent Seabrook a Niklas Hjalmarsson, smlouvy naopak končí Michalu Rozsívalovi a Christianu Ehrhoffovi. Zbytek tvoří mladíci.

Přitom Kempný má za sebou teprve první sezonu v zahraničí. Loni v létě přestoupil z Komety do Omsku, přestože už tehdy snil o angažmá v zámoří. Ale sezona, v níž se stal i stabilním členem národního týmu, ho ke splnění snu ještě víc přiblížila. A trenér Josef Jandač ho nominoval i na zářijový Světový pohár v Torontu.

„KHL je kvalitnější soutěž než extraliga a hraje se tam jiný styl hokeje, hodně se bruslí. Po roce stráveném v Rusku jsem si zvykl na rychlejší hru, a to si myslím, že mi hodně prospělo,“ přiznal Kempný.

Teď má ale cíl jasný. Uspět na světovém šampionátu. Ten loňský sledoval jen z tribuny, protože se nevešel na soupisku. „Za rok jsem se posunul o něco výš, takže nyní mám jinou pozici. Budu se soustředit na to, abych odváděl ty nejlepší výkony, a abychom uspěli jako tým,“ řekl Kempný.

Nyní tak útočí na svou první medaili z mistrovství světa. Bude v příští sezoně útočit na Stanley Cup?

Více o zájmu Chicaga o Michala Kempného čtěte v úterním vydání deníku Sport

Elektronickou verzi si můžete pořídit ZDE

Titulní strana deníku SportFoto Sport

Michal Kempný bude pilířem české defenzivy na MS
Michal Kempný bude pilířem české defenzivy na MS

Kempný: Jsem rád, jakým směrem se ubírá má kariéra
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud