13. května 2016 • 10:06

Eliáš po další operaci kolena, čeká na jednání s Devils

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Patrik Eliáš podstoupil po skončení sezony NHL další operaci pravého kolena. Čtyřicetiletý dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru ze zdravotních důvodů vynechal většinu zápasů v aktuálním ročníku, artroskopický zákrok absolvoval i v lednu. V závěru sezony se vrátil do sestavy New Jersey Devils, podle všeho ale jeho stav nebyl ideální.



Manažer Rey Shero nyní na klubovém webu oznámil, že se Eliáš ve středu podrobil úspěšnému zákroku. Třebíčského rodáka operoval specialista Riley Williams v New Yorku.

Není jasné, zda bude klub s českým reprezentantem jednat o další smlouvě. Eliášovi, který v Devils strávil celou zámořskou kariéru a drží řadu klubových rekordů, po sezoně kontrakt skončil. V závěru ročníku, kdy odehrál tři zápasy, přiznal, že to může být jeho rozlučka s elitní kanadsko-americkou soutěží.

Po posledním duelu, který se mu vydařil a byl vyhlášen hlavní hvězdou utkání, Eliáš řekl, že by rád pokračoval. "Bude hodně záležet na mojí komunikaci s generálním manažerem. Jak on vidí moji budoucnost, můj potenciál," uvedl Eliáš v rozhovoru pro deník Sport.

Naznačil, že by byl zřejmě ochoten podepsat i zkušební smlouvu a bojovat o místo v týmu v předsezonním kempu. "Člověk musí být k sobě upřímnej a položit si otázku, zda je toho samého (jako v posledním zápase) schopen 82 zápasů, když to přeženu. Popřemýšlet, zda má vůbec váš tým o tohle zájem. Nebo jestli se spíš poohlédnout jinde, nebo jít i cestou kempu a tam si říct o kontrakt. Jak jsem nastínil, klíčová bude komunikace s nejbližšími nadřízenými," řekl Eliáš, který měl potíže s bolavým kolenem dvě sezony.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud