20. května 2016 • 09:40

Granát do víka a jesličky. Na Hertlovu počest se převlékl i maskot

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně teskné Blues se linulo z pod dveří kabiny St. Louis po 3. zápase semifinále Západní konference. Muziku v nočním střetu netvrdil klub s notičkou ve znaku, ale český útočník San Jose Tomáš Hertl. Napálil do sítě dva góly, za ně sklidil status prvního muže zápasu. Byl to odchovanec Slavie, kdo spolu s brankářem Martinem Jonesem zrežíroval výhru Sharks 3:0.



Hladové žraločí hejno vede v sérii 2:1 na zápasy a dvě výhry ho dělí od vplutí do neprobádaných končin, San Jose nikdy v pětadvacetileté historii organizace finále Stanley Cupu nehrálo, vrcholem zůstávají čtyři účasti v konferenčním finále.

"Ani mi to neříkejte, nechci nic slyšet," s úměvem utnul dotaz novináře na možné premiérové finále kapitán Sharks Joe Pavelski. "Je to ještě strašně daleká cesta, jediné, co řešíme v týmu, jak vyhrát příští zápas. Chceme lidi potěšit, dnes byli skvělí, dodali nám strašně energie," chválil publikum v SAP Center člen elitního komanda, které zápas rozhodlo.

Pavelski a Joe Thornton dvakrát asistovali, smetanu lízal za dvě branky Tomáš Hertl . 22letý útočník vstřelil dva góly v zápase play off NHL poprvé v kariéře a se třemi góly je nejlepším střelcem sérii. A bonus? Nešlo o ledajaké kusy.

V 16. minutě první třetiny Hertl po nápřahu skoro ke stropu haly napálil puk do šibenice branky Briana Elliota, 1:0 pro San Jose. A druhý gól, šikovná otočka ve 47. minutě, po které puk proklouzal brankáři hostů mezi betony. 3:0, jedničku Elliota nahradil Jake Allen, který už další vypnutí sítě v brance do konce utkání nedovolil.

VIDEO: Podívejte se na dva góly Tomáše Hertla proti St. Louis

"Mám výborné spoluhráče, kteří umí skvěle přihrávat. Snažím se hodně bruslit, uvolňovat. Jakmile dostanu puk, snažím se jít do brány a střílet. Měl jsem i trochu štěstí, že mi to tam prošlo," těšilo Hertla.

Hertl se objímal s maskotem, Thornton se chválil

Na led pokynout divákům vyjel po vyhlášení první hvězdy zápasu právě Hertl a musel se smát. Klubový maskot S.J. Sharkie měl na sobě na jeho počest kostým ze seriálu Želvy Ninja. Když totiž v září 2013 zničil při svém třetím startu v NHL New York Rangers čtyřmi góly, americká média překřtila rodáka z Prahy na "Teenage Mutant Ninja Hertl." Diváci bouřili, Hertl Sharkieho srdečně objal.

Uvolněnou atmosféru si hráči San Jose přenesli i na pozápasovou tiskovou konferenci, kde si zašprýmoval s novinářkou Joe Thornton. Na dotaz, zda je překvapen, v jaké formě ve svých 36 letech hraje, odpověděl zasmáním. "Vůbec ne, vím o sobě, že jsem skvělý hráč," řekla druhá hvězda duelu a autor 13 bodů v 15 zápasech letošního play off.

Na tiskovce kromě populárního "Jumba" a Hertla seděl i brankář Martin Jones, který v zápase přepisoval tabulky. Připsal si 22 zákroků a stal se prvním gólmanem v klubové historii Sharks, který vychytal v play off dvě nuly za sebou.

"Týmová práce, nechci slyšet, že jsem ty zápasy ukradl sám, jsem jen součástí dobře pracujícího kolektivu," zůstal skromný 193 centimetrů vysoký Kanaďan.

"Je základním kamenem našeho týmu. Rádi před ním hrajeme, cítíme, že s ním v brance nemůžeme prohrát. Máme za to, že je to nejlepší gólman v soutěži," smekl před strážcem brankoviště Thornton.

Čtvrtý duel série je na programu v noci ze soboty na neděli opět v San Jose, přiblíží se Sharks finále?

Tomáš Hertl dvěma góly zařídil San Jose výhru 3:0 nad St. Louis
Tomáš Hertl dvěma góly zařídil San Jose výhru 3:0 nad St. Louis

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud