21. května 2016 • 09:30

Tampa málem proŠUSTRovala výhru: 18 tisíc lidí mohlo zkolabovat

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První trefa Andreje Šustra v letošním Stanley Cupu byl jedním ze čtyř gólových dílků povedené skládačky prvních dvou třetin 4. finále Východní konference. Tampa drtila Pittsburgh 4:0, ve třetí třetině ale hosté rozpoutali peklo a třemi brankami se dostali na dostřel. Lightning ale srovnání série na 2:2 v nervydrásající koncovce uhájili.



"Vyhráli jsme a historie se nebude ptát, jak jsme k tomu došli," odfrkl si na pozápasové tiskové konferenci trenér Tampy Jon Cooper. Výraz v jeho tváři ale značil úlevu.

"Asi jsme 18 tisícům fanoušků v hale málem způsobili kolaps, za to se omlouvám. Myslím, že všichni cítíme, že jsme si dnes zasloužili zvítězit. Nemám pocit, že bychom byť jen na chvíli ztratili nad utkáním kontrolu," dodal už s větším sebevědomím Cooper.

Charismatického kouče, který s Lightning vloni došel až do finále proti Chicagu, musel potěšit úvod duelu. Teč Ryana Callahana po 27 vteřinách byla druhým nejrychlejším gólem v play off v historii klubu, "nedočkavější" byl jen v roce 2011 při finále Východní konference s Bostonem Adam Hall.

"Když dáte gól hned při prvním střídání, samozřejmě to pomůže a nastartuje celé mužstvo," lakonicky konstatoval spokojený střelec Callahan, po zápase zvolený první hvězdou utkání.

Na trefu amerického bombarďáka navázal o čtrnáct minut později výletník Andrej Šustr. "Snažil jsem se jen předjet jejich útočníky. Nikita krásně prokličkoval mezi obránci a skvěle mě před brankou našel. Pak už to byla před odkrytou kasou celkem snadná práce," popsal svůj trip do útočného pásma a první gól v letošním play off Šustr. Rodák z Plzně skóroval v play off podruhé v kariéře.

VIDEO: Podívejte se na gól Andreje Šustra

Pohodlný náskok neexistuje

Ve druhé periodě přidali domácí další dva góly, na Drouinovu branku na 3:0 přihrával Ondřej Palát, a po 40 minutách odcházeli do kabin s čtyřgólovým náskokem. Pohoda, klídek? Kdepak! Do branky Pittsburghu se poprvé od 31. března, kdy utrpěl otřes mozku, postavil místo Matta Murrayho Marc-André Fleury a začala zběsilá stíhačka.

Ve 42. minutě poprvé překonal brankáře Andreje Vasiljevského Phil Kessel, o deset minut později skoval Jevgenij Malkin a za další dvě minuty snížil na rozdíl jediného gólu Chris Kunitz. Do konce utkání zbývalo sedm minut, další radosti už ale hosté ani při power play nedočkali.

Ve druhé třetině přidali domácí další dva góly a po 40 minutách odcházeli do kabin s luxusním náskokem 4:0.
Ve druhé třetině přidali domácí další dva góly a po 40 minutách odcházeli do kabin s luxusním náskokem 4:0.

"V téhle lize neexistuje žádný pohodlný náskok," glosoval zmrtvýchvstání svého týmu hvězdný obránce Penguins Kris Letang. "Občas se věci nevyvíjejí správným směrem a vy se musíte přeorientovat. Jsme schopni předvést spoustu dobrých věcí, ale musíme to mít srovnané v hlavě. A ve třetí třetině jsme to ukázali, příští zápas je dostaneme," zavěštil si vítěz Stanley Cupu s Pittsburghem z roku 2009.

Uvidíme, další konfrontace je na programu v neděli v Consol Energy Center v Pittsburghu.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Tampa - Penguins

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud