14. května 2016 • 10:08

To bylo maso. Palát zranil soupeře, hvězdný brankář na nosítkách

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Déjà vu, historie se opakuje. Tampa Bay stejně jako vloni hraje skvělou nadstavbu, noční výhra 3:1 na ledě Pittsburghu v 1. finále Východní konference byla pro Lightning v letošním play off už pátá v řadě. Podobně jako při rok starém tažení pro finálovou zkázu s Chicagem se ale zranil Ben Bishop, brankářská jednička týmu.



Americký gólman skončil v zápase v Consol Energy Center už po dvanácti minutách, kdy zaváhal při rozehrávce za brankou a při zhášení vzniklého závaru si nešťastně přisedl levou nohu. Křik, držení se za koleno! Doktoři po ledové ploše k Bishopovi mířili poklusem, zranění vypadalo hodně bolestivě a kandidát na Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře základní části opustil hřiště na nosítkách.

VIDEO: Podívejte se na zranění Bena Bishopa

 "Všichni doufáme, že bude v pořádku, čekají ho další vyšetření, víc říci zatím nemohu," nebyl k Bishopově zranění na tiskové konferenci příliš sdílný trenér Tampy Bay Jon Cooper a poznamenal, že doktoři ani rentgen neodhalili žádnou zlomeninu. Kromě Bishopa si v duelu újmu přivodil i Tyler Johnson, kterého vyřadilo ze sestavy poraněné pravé koleno.

Záskoku se stejně jako v loňském roce, kdy Bishopa v play off trápila třísla, ujal ruský talent Andrei Vasilevskiy, který zapsal svůj šestý start v bojích o Stanley Cup v kariéře. A zvládl to na jedna podtržená. Jednadvacetiletý rodák z Ťumeňu předvedl 25 úspěšných zákroků a pomohl k výhře 3:1. "Je mladý, ale už ví, jaké to je chytat ve finále Stanleyova poháru. Nikdo na střídačce nebyl nervózní z toho, že šel do branky," pochválil týmovou dvojku Cooper.

Bolestná grimasa Bena Bishopa byla výmluvná, jednička Tampy v utkání nemohla pokračovat
Bolestná grimasa Bena Bishopa byla výmluvná, jednička Tampy v utkání nemohla pokračovat

"V prvních dvou třetinách jsem se cítil mizerně, bylo to těžké na psychiku, jít tam takhle nečekaně. Když jsme ale dali tři branky, uklidnil jsem se, dodalo mi to sebedůvěru. Chytil jsem nějaké střely, zahřál se a snad předvedl dobrý výkon, uvidíme, jak to bude s Benem dál," hlásila pro NHL.com devatenáctka draftu 2012, která si připsala první výhru od 29. února. Tehdy Vasilevskiy pomohl porazit Toronto 2:1.

Po hitu od Paláta bek Penguins nedohrál

Vítězství Tampy zrežíroval senzačním výkonem především útočník Ondřej Palát. Na autora jedné branky a jedné asistence dlouho nezapomene kromě brankáře Matta Murrayho, kterého Palát v pádu překonal ve 23. minutě bekhendovou dorážkou a zvýšil v na 2:0, i obránce Penguins Brian Dumoulin.

Ten po ataku odchovance Frýdku-Místku utkání nedohrál. Pět minut před třetí sirénou amerického zadáka naremploval Palát na plexisklo, Dumoulin se sesunul k zemi a český forvard mohl jít zkoumat, z jakého dřeva je vyrobena trestná lavice. Od sudích vyfasoval dvě minuty za vražení na hrazení.

VIDEO: Podívejte se na drsný zákrok Ondřeje Paláta

"Myslím si, že jsme hráli hodně dobře i před zraněním Bishopa a v tom jsme po zbytek zápasu pokračovali. Všichni víme, že Vasi je dobrý gólman, jen to dokázal, věříme mu," chválil po utkání Palát, který se dostal do čela produktivity českých hráčů v letošním play off před Radka Faksu a Tomáše Hertla. Na kontě má šest bodů za tři góly a tři asistence.

Další bude moci přidat v noci z pondělí na úterý, kdy je v Pittsburghu na programu druhý duel série.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud