19. července 2016 • 16:30

Blíží se návrat pouštního psa? O Vrbatu má prý zájem Arizona

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prožil tam nejlepší léta své zámořské kariéry. Teď se na známé místo možná brzy vrátí. Radim Vrbata po konci ve Vancouveru stále nemá angažmá. Podle spekulací zámořských novinářů mají o něj zájem čtyři celky NHL, mezi kterými by neměla chybět Arizona, jeho bývalý zaměstnavatel. „V současnosti jednáme se čtyřmi kluby o možné smlouvě pro Radima. Brzy bychom to měli dotáhnout dokonce,“ uvedl pro server Arizona Sports Vrbatův agent Rich Evans.



K angažmá v Arizoně, kde pětatřicetiletý útočník působil šest sezon, směřují i další indicie. Zájem by podle všeho měl být oboustranný. Vrbata týmu ze Scottsdale vždy odvedl cenné služby a do Vancouveru před dvěma lety odcházel s těžkým srdcem.

„Hledal jsem novou motivaci, ale bylo to tenkrát velmi těžké rozhodnutí. Život v Arizoně jsme si s rodinou užívali. Dařilo se mi na ledě, se spoluhráči jsem si vytvořil speciální pouto. Nebylo vůbec snadné tenkrát odejít,“ popisoval Vrbata tehdy svoje pocity po příchodu do Vancouveru.

Je možná trochu překvapení, že rodák z Boleslavi je stále k dispozici na trhu volných hráčů. Střelec jeho kalibru je v NHL stále nedostatkové zboží, a tak se čekalo, že po zkušeném forvardovi někdo sáhne mnohem rychleji. V dnešním světě NHL je však vyjednávací pozice pro starší hráče mnohem složitější. Vrbatova nevydařená poslední sezona navíc jeho situaci ještě ztížila. 

Zatímco v prvním ročníku ve Vancouveru překonal 30 gólovou hranici a po boku bratrů Sedinů si připsal úctyhodných 63 bodů. V druhé sezoně to bylo o poznání horší. Útočník s výjimečnou střelou neustále putoval sestavou Canucks a nakonec střelecky prožil nejhorší ročník za posledních deset let. V závěru sezony jej navíc z posledních 19 utkání vyřadilo zranění kolene. Co zámořské celky ale nejspíš odrazuje nejvíce je pohled do kolonky plus mínus, kde svítí hrozivých mínus třicet.

Pokud by se Vrbata, kterému se nedávno narodilo třetí dítě, nedohodl s některým ze čtyř celků, tak je ve hře i případný návrat do Evropy. V tom případě by se angažmá v extraligové Boleslavi jevilo jako nejlogičtější řešení. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud