19. července 2016 • 18:38

V NHL je pro Zachu místo: Před rokem jsem nehrál jako teď, říká

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE
Tohle je příležitost. Pavel Zacha má velkou šanci, aby se prosadil v NHL. Ray Shero, generální manažer New Jersey, které ho loni draftovalo ze šesté pozice, řekl, že u Devils pro něj místo je. Devatenáctiletého českého útočníka však na nedávném nováčkovském kempu na led nepustilo zranění. „Ale po minulé sezoně jsem zase o něco lepším hráčem,“ řekl Zacha. 


Dnes odpoledne se Pavel Zacha vrací z nováčkovského kempu New Jersey do Česka. S vidinou, že v následujících týdnech musí udělat všechno pro to, aby na zářijovém hlavním kempu Devils nezklamal. A vybojoval si místo v prvním týmu.

To samé si od něj slibuje i vedení klubu. „Jsem rád, že jsem ho viděl. Na nováčkovském kempu bojoval s přitahovačem kyčle, ale na hlavní kemp by měl být v pořádku. Ano, máme pro něj místo v prvním týmu, ale musí zabojovat. Mladým chceme dát určitě prostor a Pavel je NHL velmi blízko,“ přiznal generální manažer Ray Shero.

Zranění by nemělo být vážné

Zachovi se při přípravě na kemp, jenž skončil v sobotu, obnovilo zranění kyčelního přitahovače, se kterým měl problémy už na juniorském šampionátu. V New Jersey tak výstroj vůbec neoblékl a místo tréninků na ledě navštěvoval jen posilovnu. Zranění by však nemělo být vážné a ještě tento týden by to měl i s bolavou kyčlí zkusit na ledě. Hlavní pro něj je, aby byl připraven v září.

Zacha zabojoval o NHL už loni, ale klub ho vrátil do Sarnie v juniorské OHL. A po vyřazení z play off se přesunul na farmu do Albany. Tam se mu dařilo, v osmi zápasech posbíral šest bodů za dva góly a čtyři asistence. Předtím prožil povedený debut v nejlepší lize světa, při němž dvakrát asistoval, ale víc než jedno utkání v NHL nestihl.

Zatím.

„Je to hráč, který je platný na obou koncích hřiště. Škoda že u nás nehrál déle, ale i tak nám strašně pomohl. Vypadal, jako by byl ve velké pohodě,“ řekl na jeho adresu kouč farmářského týmu Albany Rick Kowalsky.

Sám Zacha nyní říká, že je po dalším roce stráveném převážně v juniorské soutěži lepším hráčem. „Před rokem jsem nehrál jako teď. V uplynulé sezoně jsem ukázal, že jsem platným útočníkem po celé ploše hřiště, dokážu hrát i oslabení. Byla to nakonec pro mě skvělá zkušenost, při které jsem mohl trenérům v New Jersey i v Sarnii ukázat, že jsem schopným hráčem v útočné i obranné třetině,“ přiblížil devatenáctiletý útočník.

Teď ho čeká krátká rekonvalescence. A tvrdá příprava na důležitý zářijový kemp Devils těsně před startem nového ročníku NHL. Po něm už by nerad opouštěl šatnu New Jersey, ve které volné místo je. Rád by se v ní potkal i se svým vzorem a klubovou legendou Patrikem Eliášem, ten je ovšem stále bez smlouvy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud