10. července 2016 • 10:49

Zachův letní boj o NHL začíná. Pro dobré hráče tu prostor je, říká manažer

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulé sezoně si NHL zkusil v jednom jediném utkání. Zanechal však takový dojem, že má velkou šanci v novém ročníku soutěž hrát pravidelně. Český útočník Pavel Zacha podle generálního manažera New Jersey Devils Ray Shera má do nejlepší hokejové ligy světa dveře otevřené. „Vždy máme prostor pro mladé hráče, moc se na něj těším,“ řekl Shero těsně před začátkem nováčkovského kempu Devils.



Zacha v loňské sezoně působil v kanadské juniorce, kde v 51 utkáních zaznamenal 64 bodů, a tak v závěru sezony dostal na tři utkání šanci na farmě Devils a pak i na jeden zápas v hlavním týmu. „Líbil se nám. Bodově se prosazoval. Bojoval. Fyzicky na tu ligu určitě má. Uvidím, co předvede na kempu,“ těší se zkušený manažer.

„Má nějaké problémy s kyčlí, tak uvidíme, jak ho to bude ovlivňovat teď na kempu mladých hráčů. Začátek hlavního kempu v září by měl ale určitě stihnout. Šanci dostane, prostor pro dobré hráče je vždycky,“ uvedl bývalý generální manažer Pittsburghu.

Shero se vyjádřil i na adresu klubové legendy Patrika Eliáše , který by rád v nejlepší hokejové soutěži světa ještě rok pokračoval. „S Patrikem jsme stále ve spojení. Na konci sezony podstoupil operaci, takže zatím není jisté, jestli se k hokeji vrátí. O jeho chuti pokračovat víme, bude ale záležet, jak jeho koleno bude reagovat na ledě,“ zůstává Shero otevřený případnému návratu českého veterána.

Na kempu mladých hráčů Devils se pokusí zaujmout i další talentovaný Čech. Dvacetiletý Jan Mandát v loňské sezoně působil québecké lize v celku Val-d'Or Foreurs a teď byl pozván, aby se ukázal na kempu New Jersey Devils. V minulé sezoně se o to samé pokusil v Coloradu. Neúspěšně. Bude druhý pokus zdařilejší? 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud