2. listopadu 2016 • 09:45

Hemský leží na kapačkách. Nemůžu se ani pohnout, vzkázal po operaci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

O Halloweenu chodí děti v Americe od domu k domu. „Dejte koledu, nebo něco vyvedu,“ odříkávají. Dallas Stars asi byli na pamlsky skoupí, neboť v týmu nastala spoušť. Posledním z padlých je Aleš Hemský, který podstoupil operaci kyčle. V této sezoně nastoupil k jedinému zápasu, sehrál něco přes 15 minut. Všechno nasvědčuje tomu, že tím pro něj sezona skončila.



Jedno rameno, druhé rameno, otřes mozku, noha, kyčel. Kariéra 33letého Aleše Hemského v NHL někdy připomíná spíš chorobopis. Teď se znovu ozvalo zranění, které si český útočník původně přivodil už v posledním utkání Světového poháru proti USA.

Potíže z World Cupu napřed vydávali v klubu za zranění třísel, ale šlo o problém s kyčlí, kde Hemskému našli trhlinu v kloubním pouzdře. „Ležím na kapačkách, nemůžu se pohnout. Dostávám silné prášky proti bolesti, takže nemůžu ani spát...“ napsal Aleš Hemský o včerejší noci Sportu textovku z kliniky v New Yorku, kde se v neděli podrobil operaci.

„Mimo hru bude pět nebo šest měsíců. Bude záležet na tom, jak se zotaví a jak bude rehabilitovat,“ citovaly webové stránky klubu generálního manažera Jima Nilla. Návrat je tedy možný nejdřív koncem března nebo na začátku dubna.

Hemský má pravděpodobně po sezoně. Je z toho špatný, bez nálady. Jenže co si v tak bezvýchodné situaci počít, aby člověka netrefi lo? Propuknout v pláč? Začít se smát? Nic z toho nepomůže. Jako hráč s tak spletitou historií úrazů a zranění ví svoje. Nezbývá než trpět a věřit, že zase bude líp. „Musíte se dívat pořád dopředu, udělat všechno proto, abyste si v budoucnu nevyčítal, že jste tomu nedal maximum. Chci dál hrát,“ vzkázal Sportu.

Bývalý hráč Edmontonu a Ottawy sehrál v NHL za čtrnáct sezon 824 utkání. Mohl toho zvládnout ještě víc. Ale jen za posledních deset let ztratil kvůli zdravotním potížím celkem 174 zápasů. To je v průměru téměř čtvrtina základní části. V tomto ročníku vynechal úvodní čtyři zápasy, poprvé nastoupil minulou sobotu. Po duelu s Columbusem mu však potíže nedovolily pokračovat. Po utkání ho klub zařadil na listinu zraněných hráčů. Kouč Lindy Ruff měl zlou předtuchu už předtím. „Strašně chtěl nastoupit, ale bylo vidět, že kulhá,“ uvedl.

Pro tým z amerického státu Texas to znamená další nepříjemnou ztrátu. V minulé sezoně se Stars zranění poměrně vyhýbala. Od nového ročníku ho však sužuje početná marodka. Jiří Hudler , který byl největším letním nákupem klubu, vynechal pět zápasů, Patrick Sharp čtyři a Jason Spezza zatím dva. Cody Eakin od kempu ještě ani nezačal trénovat, Mattias Jänmark se podrobil operaci kolena a bude chybět do dubna, teď ještě dlouhodobě vypadl Hemský.

Když k tomu přičtete odchod Valerije Ničuškina do KHL, přišel Dallas proti minulému ročníku najednou o sedm elitních útočníků. Hemského ztrátou se rozpadl dobře fungující třetí útok, v němž nastupoval s Radkem Faksou a Antoinem Rousselem. „Naše soupiska se drasticky změnila. Musíme se s tím vyrovnat, hrát jiný hokej než dosud, kdy jsme si zakládali na rychlosti. Už nejsme ten tým jako v minulém ročníku, zrovna teď ne. Musíme přeladit na jinou frekvenci,“ dodal trenér Ruff.

Český souboj mezi Jiřím Hudlerem a Lukášem Sedlákem
Český souboj mezi Jiřím Hudlerem a Lukášem Sedlákem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud