3. listopadu 2016 • 06:30

Voráček v prodloužení prostřelil Mrázka, Kaše hrál poprvé NHL

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Český útočník Jakub Voráček si udržuje skvělou formu. Utkání proti rivalovi z Detroitu rozsekl vítězným gólem v čase 61:41, kdy propálil ranou z první Petra Mrázka a Flyers slavili výhru 4:3 v prodloužení. Pod tu se 22 zákroky podepsal i Michal Neuvirth. Velký den má za sebou mladík Ondřej Kaše, který si proti Pittsburghu (1:5) odbyl svou premiéru v NHL.



"Musíte vždy očekávat přihrávku. Zvláště od Girouxe, který je v tomhle ohledu jedním z nejlepších. Já už jsem se jen soustředil na to, abych vystřelil co nejtvrději," uvedl Voráček , který přitom utkání začal smolným momentem. Ve čtrnácté minutě si do vlastní branky srazil střelu Dylana Larkina.

Za šestnáct sekund později už hosté vedli po trefě Andrease Athanasioua dvougólovým rozdílem. Philadelphia ale manko smazala. Rychlou kličkou oklamal Mrázka novopečený otec Chris VandeVelde a v úvodu třetí třetiny se z dorážky prosadil svým prvním gólem v soutěži Roman Ljubimov.

VIDEO: Voráčkova vítězná trefa

Detroit zanedlouho opět vedl po chybě Radka Gudase . Český obránce ztratil ve středním pásmu u mantinelu kotouč a brejkovou situaci zakončil Henrik Zetterberg. Flyers si prodloužení vynutili až při hře bez gólmana, v níž vytvořili v předbrankovém prostoru obrovský závar a volný kotouč doklepl do sítě Mark Streit.

Hostující trenér Jeff Blashill proti vyrovnávací trefě protestoval, protože Mrázkovi znemožnil zasáhnout Brayden Schenn. Domácí útočník byl ale na českého gólmana natlačen Fransem Nielsenem. "Nesouhlasím s tím, že branku uznali. Ale rozhodují oni," reagoval kouč Detroitu. V čase 61:41 rozhodl Voráček. "Jsme hodně zklamaní. Ještě minutu před koncem jsme vedli, ale prohráli jsme. Mrzí to," uvedl Mrázek.

Price nedovolil Vancouveru ani gól

Hokejisté Montrealu porazili doma Vancouver 3:0, připsali si osmou výhru za sebou a celkově získali 19 z 20 možných bodů. Lepší výsledek Canadiens po úvodních deseti zápasech v klubové historii nezaznamenali. Ale výborný start ještě nemusí nic dokazovat. Montreal minulou sezonu odstartoval sérii devíti výher, ale nakonec na poslední místo do play off ztratil jedenáct bodů.

VIDEO: Sestřih utkání Vancouver - Montreal

"Každý byl zklamaný, jak jsme minulý ročník zakončili. Chtěli jsme proto začít co nejlépe a dokázat, že jsme stále dobrým týmem. A to se přesně děje. Můžeme být na to hrdi," reagoval brankář Carey Price, který zneškodnil 42 střel soupeře a připsal si první nulu v sezoně. Hlavně jeho zásluhou bylo skóre ve 26. minutě bezbrankové, přestože poměr střel byl 3:22. Před druhou sirénou dostali Montreal do vedení Nathan Beaulieu a Torrey Mitchell. Výhru v závěru zpečetil Alexandr Radulov.

Kaše debutoval proti Pittsburghu

Montreal vede soutěž o čtyři body před Edmontonem a Pittsburghem, který ve středu uspěl na ledě Anaheimu 5:1. V den svých čtyřicátých narozenin zvyšoval Matt Cullen na 2:0 a gólman obhájců Stanleyova poháru Matt Murray ve svém premiérovém utkání sezony pochytal 32 z 33 střel.

Těsně před startem zápasu byl povolán z farmy v San Diegu dvacetiletý útočník Ondřej Kaše a o pár hodin později si s číslem 86 na zádech odbyl svou premiéru v nejlepší lize světa. Na ledě strávil 8 minut a 42 vteřin, dvakrát vystřelil na bránu a připsal si jeden záporný bod.

VIDEO: Sestřih utkání Anaheim - Pittsburgh

Výsledky:

Montreal - Vancouver 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky: 33. Beaulieu, 40. Mitchell, 59. Radulov. Střely na branku: 21:42. Diváci: 21.288. Hvězdy zápasu: 1. Price, 2. Mitchell (oba Montreal), 3. Eriksson (Vancouver).

Philadelphia - Detroit 4:3 v prodl. (0:2, 1:0, 2:1 - 1:0)
Branky: 34. VandeVelde, 44. Ljubimov, 59. Streit, 62. Voráček - 14. Larkin, 14. Athanasiou, 49. Zetterberg. Střely na branku: 40:25. Michal Neuvirth odchytal za Philadelphii celý zápas, inkasoval tři branky z 25 střel a úspěšnost zásahů měl 88 procent. Petr Mrázek odchytal za Detroit celý zápas, inkasoval čtyři branky ze 40 střel a úspěšnost zásahů měl 90 procent. Diváci: 19.309. Hvězdy zápasu: 1. Voráček (Philadelphia), 2. Larkin (Detroit), 3. Ljubimov (Philadelphia).

Anaheim - Pittsburgh 1:5 (1:2, 0:1, 0:2)
Branky: 16. Fowler - 8. Malkin, 11. Cullen, 37. Rust, 42. Letang, 48. Hörnqvist. Střely na branku: 33:34. Diváci: 15.543. Hvězdy zápasu: 1. Letang, 2. Crosby (oba Pittsburgh), 3. Fowler (Anaheim).

Brankář Ryan Miller je bez šance, Torrey Mitchell zakončuje do odkryté klece
Brankář Ryan Miller je bez šance, Torrey Mitchell zakončuje do odkryté klece

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud