22. prosince 2016 • 17:07

Vzbudil mámu, pak ji i rozbrečel. Chlapík má v kapse smlouvu s Ottawou

Autor: hok
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do NHL směřuje nové české zboží. Devatenáctiletý útočník Filip Chlapík podepsal tříletý nováčkovský kontrakt s Ottawa Senators. Uzavření smlouvy talentovaného reprezentanta, doposud působícího v Charlottetown Islanders (QMJHL), potvrdil hráčův agent Robert Spálenka. „Výše kontraktu odpovídá postavení Filipa v loňském draftu, jsme spokojeni,“ uvedl manažer ke kontraktu mladíka, který v probíhající sezoně byl jeden čas v čele statistik juniorské soutěže, během 26 utkání zaznamenal už 44 (20+24) bodů. V současné době se připravuje s reprezentací do 20 let na světový šampionát.



Pro samotného hráče bylo podepsání smlouvy překvapením i předčasným vánočním dárkem. „Mám obrovskou radost. Nečekal jsem, že by k tomu došlo tak brzo. Jakkoliv se mi povedl start do sezony, byl jsem nohama pevně na zemi. V tom mi pomáhala rodina, agent Robert Spálenka i obrovská konkurence, která v zámoří panuje. O to více jsem nyní spokojený, Vánoce už tak mám za sebou,“ hlásí pobaveně rodák z hlavního města.

Radostnou novinou Chlapík udělal pořádný bugr u svých rodičů. „Před zveřejněním podpisu smlouvy ze strany klubu jsem o tom samozřejmě nesměl mluvit, nicméně domů jsem zavolat musel. V radosti jsem ale zapomněl na časový rozdíl, a mámu jsem tak nejprve vzbudil a pak i rozbrečel. Rodina je pyšná a já jim chci dělat co největší radost. Moje cesta teprve začíná.“

Zpráva vzbudila zájem také u spoluhráčů na reprezentačním srazu. „Jsme kamarádi, úspěch si přejeme. Vyslechl jsem si samozřejmě spoustu vtipů, ale především pak gratulací. Osobně si myslím, že mi podpis kontraktu může do šampionátu pomoct. Půjdu do něj povzbuzený, s čistou hlavou. Pevně věřím, že tu odehrajeme dobrý turnaj,“ říká Filip směrem k blížícímu se turnaji mladých nadějí.

Po skončení MS v Torontu a Montrealu se Chlapík opět připojí k týmu Charlottetown Islanders. „Čeká mě spousta zápasů, ve kterých budu chtít posbírat co nejvíce zkušeností. V létě se pak poperu o další výzvy. Podepsaná smlouva je teprve začátkem a velkou motivací. Jsem vděčný rodině, trenérům, Robertu Spálenkovi ze Sport Investu i Craigu Osterovi z Newport Sport Management, kteří mi pomohli dostat se tam, kde jsem. A na mně bude, abych se posunul ještě výše.“

Podle Spálenky byl Chlapík odměněn za tréninkovou píli, kterou od svého příchodu do Kanady prokázal. „Je to talentovaný hráč s vysokou úrovní individuálních dovedností. Po loňském draftu mu zástupci Ottawy doporučili zlepšení fyzické kondice a Filip dobře míněné rady poslechl. Průběžně už během loňské sezony pracoval na zlepšení a především v poslední letní přípravě věnoval kondičnímu tréninku hodně úsilí, což se projevilo v úvodu sezony. A Ottawa nyní uznala, že už nazrál čas na nováčkovský kontrakt,“ prohlásil Spálenka.

Juniorským draftem prošel Chlapík v roce 2014 jako jedenáctý v prvním kolem, loni byl draftován pro NHL v druhém kole jako číslo 48.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud