20. března 2017 • 11:44

Legendy smekly před Vrbatou. Co kanonýrovi vzkazují Sakic či Francis?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překonávání milníků, to je v posledních letech v NHL z českého pohledu specialita Jaromíra Jágra. Teď se ke stálici Floridy připojil také Radim Vrbata, který nedávno (jako teprve desátý Čech) dosáhl na tisíc odehraných utkání v kariéře. Před sobotním utkáním proti St.Louis ho vedení klubu ocenilo stříbrnou hokejkou a nezapomněli na něj ani legendární spoluhráči, se kterými v průběhu let sdílel zámořské šatny.



Do NHL vstoupil rodák z Mladé Boleslavi v roce 2001 v barvách Colorada a postupně hrál také za Carolinu, Chicago, Arizonu, Tampu Bay či Vancouver. Osobností, se kterými se potkal na jednom ledě je skutečně mnoho. Důkaz?

U Avalanche potkal Petera Forsberga, Joe Sakica a Patricka Roye, v Carolině Rona Francise, Roda Brind´Amoura a Erica Staala, v Chicagu Patricka Sharpa, Nikolaje Chabibulina a Duncana Keitha, v Tampě Stevena Stamkose, Martina St.Louise a Vincenta Lecavaliera, ve Vancouveru bratry Sediny, nebo Ryana Millera a v Arizoně... tam je zkrátka doma.

Poprvé dres Coyotes oblékl v roce 2007, pak se do svého srdcového působiště ještě dvakrát vrátil. Hodně se spekulovalo o jeho přesunu během nedávné přestupové uzávěrky, ale vypadalo to, že Vrbata je vlastně rád, že k němu nedošlo.

V rozhovoru se zámořskými žurnalisty krátce nakousl téma konce kariéry, z jeho pozice nejproduktivnějšího hráče Coyotes v sezoně ale stále je cítit, že by to bylo brzy. Už takhle se ale má za čím ohlížet a slova bývalých spoluhráčů ho musela ve speciálním medailonku potěšit.

Bratři Sedinové, spoluhráči z Vancouveru

Daniel: Gratuluji k tisícímu zápasu v NHL, je to krásný milník.
Henrik: I když podle toho, jak staře vypadáš, jsme si mysleli, že už těch zápasů máš aspoň 1200.

Ron Francis, GM Caroliny, spoluhráč z Hurricanes

Bylo mi potěšením hrát v Carolině vedle tebe. Tisíc utkání v NHL v této době je hodně solidní úspěch, není jednoduché na takové číslo dosáhout. Přeji ti jich ještě mnoho.

Joe Sakic, GM Colorada, spoluhráč z Avalanche

Tisíc zápasů, to je krásný počin. Ne moc hokejistů NHL může říct, že něčeho takového dosáhlo a že se může pochlubit kariérou, jako je ta tvá. Pro mě bylo ctí být tvým spoluhráčem. Jsem rád, že jsem mohl sledovat začátek tvé kariéry a postupně se dívat, čeho všeho jsi dosáhl. Gratuluji.

Shane Doan, kapitán Arizony, současný spoluhráč

Gratuluju Vrby, mám z tebe ohromnou radost a těší mě, že spolu můžeme hrát tak dlouho, je to pro mě skutečně pocta. Jsi absolutní profesionál, ten nejlepší střelec, se kterým jsem kdy hrál. Jsem rád, že tě znám, a že jsi takový, jaký jsi.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud