29. března 2017 • 14:12

Pastrňák se baví! Na ledě kouzlil, spoluhráče ztrestal pěnou

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bitva o play off v NHL graduje, každým dnem se rozdělují body s hodnotou zlata. Ale to neznamená, že nemůže být i zábava. A David Pastrňák se baví rád. Při výhře 4:1 nad Nashvillem se bostonské publikum muselo kochat jeho kličkou kolem Matta Irwina a veselo bylo i po utkání. Zelenáč Noel Acciari zrovna stál před kamerou a mluvil o své první brance v NHL, když ho český útočník zaskočil s nadýchaným překvapením.



Probíhala 52. minuta a fanoušci Bruins museli zbystřit. A mnozí se začali určitě strachovat. Predators totiž díky Craigu Smithovi snížili a hrozilo, že ze strany hostí přijde nepříjemný tlak. V 56. minutě to ale byl právě Acciari, který ujel spolu s Riley Nashem a Drew Staffordem a po perfektní přihrávce prvního jmenovaného přehodil beton i lapačku Pekky Rinneho. To všechno v jeho třiačtyřicátém utkání v lize.

„Cítím se skvěle, ale nezvládl bych to bez výborné práce kluků v obranném pásmu a bez neskutečné přihrávky od Nashe," řekl po zápase pro NHL.com. Ještě, než se v šatně mohl převléknout do saka a uvázat kravatu, dával první rychlý rozhovor do televize. Tedy rovnou v přímém přenosu.

To byl Pastrňákův moment, připravil si tácek plný pěny na holení a tradiční fórek byl na světě. Určitě za první gólovou radost v NHL stál.

Jinak si český hokejista ještě dříve stihl udělat radost také na ledě. Kromě toho, že byl asistencí podepsaný pod vítězný gól Davida Krejčího, zvládl si předtím pohrát s obráncem Mattem Irwinem.

Devětadvacetiletý Irwin byl v minulé sezoně majetkem právě Bruins, kam přišel jako posila ze San Jose. Jenže po dvou nevydařených utkáních s bilancí - 5 ho vedení přeřadilo na farmu do Providence a dres Bostonu už nikdy neoblékl. A znovu ukázal, že Boston mu asi nesvědčí...

VIDEO: Parádička Pastrňáka gólem neskončila

„Wow, no teda! I když to neskončilo gólem tohle patří mezi události večera," rozplýval se výřečný komentátor. Boston si dvěma body pojistil pozici na druhé divoké kartě a pronsáledovatelům z Tampy Bay odskočil o tři body.

VIDEO: Sestřih utkání Boston - Nashville

MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 3. • 01:00
Boston Bruins
Boston Bruins
4:1
ONLINE
29. března
01:00
Nashville Predators
Nashville Predators
Góly

Domácí: 02:28. Bergeron, 13:52. Krejčí, 55:47. Acciari, 58:29. Backes

Hosté: 51:16. C. Smith

Sestavy

Domácí: T. Rask (Chudobin) – Chára (C), Carlo, Krug, McQuaid, Liles, K. Miller – Marchand, Bergeron (A), Backes (A) – Stafford, Krejčí, Pastrňák – Vatrano, Spooner, J. Hayes – D. Moore, Riley Nash, Acciari. Hlavní trenér: Bruce Cassidy.

Hosté: Rinne (Saros) – Josi (A), Ellis (A), Ekholm, P. K. Subban, Bitetto, Irwin – Forsberg, Johansen, Arvidsson – C. Wilson, Sissons, C. Smith – Fiala, Järnkrok, Neal (A) – McLeod, Fiddler, Watson. Hlavní trenér: Peter Laviolette.

Rozhodčí

Wes McCauley, Ghislain Hebert. Čároví: Michel Cormier, Scott Cherrey

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17565 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud