Miroslav Horák
21. května 2017 • 20:30

Odtajněno! A Rangers to nejsou. Šimek jde za Hertlem do San Jose

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pakt mezi Radimem Šimkem a NHL je uzavřen. Liberecký obránce se dohodl na ročním kontraktu se San Jose. „Mohu to potvrdit,“ reagoval pro iSport.cz hráčův zástupce Petr Hemský. Útočník Tomáš Hertl tak získal do Kalifornie krajana, který za poslední dobu předvedl v extralize nebývalý progres.



Veškerým spekulacím je tedy odzvoněno. Téma Šimkova odchodu do zámoří se vleklo několik měsíců, ještě před pár týdny se 24letý bek ocital na radaru newyorských Rangers, nicméně Sharks dupli na plyn a získali akvizici se zajímavým potenciálem.

„Byli pružnější,“ vylíčil Petr Hemský. Radim Šimek by měl za rok obdržet okolo 830 tisíc dolarů, asi 20 milionů korun, navíc bonusy, tedy maximum možného v jeho pozici.

Šimek: Loni jsem byl ze všeho vykulený, teď jsem si to víc užil
Video se připravuje ...

„Radimův vzestup je obdivuhodný, zastupuju ho čtyři roky a za tu dobu udělal obrovský pokrok. Díky své houževnatosti, pracovitosti a s pomocí libereckého klubu se z prvoligové farmy Bílých Tygrů vypracoval až ke kontraktu v NHL,“ váží si Hemský.

Dobrý bruslař se smyslem pro kombinaci, kreativní zadák se schopností přitvrdit, řešil zámořské nabídky už loni, ale počkal si na příhodnější chvíli. „Dohodli jsme se, že počkáme rok, během něhož zapracuje na hře, která se praktikuje v NHL a zlepší se v angličtině. Obojí se povedlo,“ pokračuje Šimkův zástupce ze společnosti Asports Hemský, kam patří hráčský zástupce Jiří Procházka. Ten ladil smlouvu přímo ze zámoří.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud