26. srpna 2017 • 10:20

Giroux, Ekblad či Sharp. Které hvězdy NHL musí příští sezonu zabrat?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Další sezona by měla pro tyhle opory být zase povedenáDalší sezona by měla pro tyhle opory být zase povedenáFOTO: Koláž: iSport.cz

    Sebrat se, oklepat a znovu zářit. Tak jako to před rokem dokázal Radim Vrbata, jenž po mizerném ročníku ve Vancouveru ovládl bodování Arizony a vysloužil si slušný kontrakt na Floridě. I příští sezona bude psát podobné příběhy a server NHL.com vybral pětici kvalitních borců, která by měla po slabších výkonech v ročníku 2016/17 znovu nabrat hvězdných výšin.

  • Aaron Ekblad, obránce (Florida)

    Obránci Alex Petrovic a Aaron EkbladFoto Reuters / Eric Bolte-USA TODAY Sports

    Sezona: 68 zápasů, 21 bodů (10+11), - 23
    Plat v sezoně 2016/17: 925 tisíc dolarů

    Nejlepší nováček roku 2015 ukázal hned ve své první sezoně obří potenciál stát se v příštích letech špičkou mezi ofenzivními zadáky. Kanaďana ale trápí zdraví, v pouhých jedenadvaceti letech má za sebou už několik otřesů mozku, a tak je klíčové, aby zůstal zdravý. Pro Floridu jde o velmi důležitý faktor, Ekbladovi má totiž v příštích osmi letech vyplatit 60 milionů dolarů.

  • Brendan Gallagher, útočník (Montreal)

    Brendan GallagherFoto Reuters / John Hefti-USA TODAY Sports

    Sezona: 64 zápasů, 29 bodů (10+19), + 7
    Plat v sezoně 2016/17: 4,5 milionu dolarů

    Pětadvacetiletý Gallagher už druhý rok za sebou nosí na dresu áčko a Canadiens na něj spoléhají. Jeho střelecká úspěšnost v poslední sezoně ale byla pouhých 5,3%, téměř o polovinu horší, než je u něj běžné. Takový pokles se tedy může považovat jen za výkyv a mistr světa z roku 2016 by měl tedy znovu stoupat.

  • Claude Giroux, útočník (Philadelphia)

    Claude GirouxFoto Profimedia.cz

    Sezona: 82 zápasů, 58 bodů (14+44), - 15
    Plat v sezoně 2016/17: 9 milionů dolarů

    Od odchodu Jaromíra Jágra v roce 2012 jde jeho sezonní bodová produkce (vyjma výluky v roce 2013) dolů. Produkce kanadského centra vypadala takto - 86-73-67-58. Se čtrnácti góly se navíc zařadil až na 188. místo v celé lize. Tady je potřeba notně zapracovat, horší sezona, než ta poslední, by mohla Girouxovi hodně pokazit pověst.

  • Travis Hamonic, obránce (Calgary)

    Travis HamonicFoto Profimedia

    Sezona: 49 zápasů, 14 bodů (3+11), - 21
    Plat v sezoně 2016/17: 4,875 milionu dolarů

    Bodová produkce ostrého zadáka šla v posledním roce dolů hlavně kvůli tomu, že prakticky nedostával čas v přesilových hrách. V Calgary je ofenzivních beků několik a všichni patří k ligovém nadprůměru, ale jejich práce díky většímu množství může být rozdělena mezi víc tváří. To by mohlo Hamonicovi po první změně dresu kariéry sedět. Hlavně je třeba napravit otřesnou statistiku +/-...

  • Patrick Sharp, útočník (Chicago)

    Patrick SharpFoto Reuters / Kim Klement-USA TODAY Sports

    Sezona: 48 zápasů, 18 bodů (8+10), - 22
    Plat v sezoně 2016/17: 5 milionů dolarů

    Jméno Patrick Sharp bude už navždy spojené s týmem Chicaga. Tam veterán třikrát vyhrál Stanley Cup a vytvrale dokazoval, že Blackhawks nejsou jen Kane, Toews či Keith. Dvě sezony v Dallasu pak byly jako den a noc, po dobrém roce přišel mizerný, lemovaný zraněními. Kanadský hezoun tak po vypršení kontraktu zvolil návrat do míst, které zná nejlépe a přijal i výrazně zeštíhlenou výplatu, která činí 800 tisíc dolarů ročně. Jenže bude doma, a tam se cítí dobře.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud