28. září 2017 • 18:30

Jágr v hledáčku St. Louis! Mluvili jsme o něm, říká generální manažer

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejslavnější hokejová liga světa se rozeběhne už příští týden a Jaromír Jágr stále nenašel v NHL angažmá. Změní se to? St. Louis se zranil klíčový útočník Robby Fabbri a jak potvrdil generální manažer Doug Armstrong, v hledáčku je právě Jágr! Pokud se kontakty zintenzivní, je tak ohrožený sobotní start legendy za Kladno...



Po překvapivém konci na Floridě se Jaromír Jágr celé léto poohlížel po jiné zámořské štaci. Zatím marně. Zdálo se, že 45letý útočník začne o víkendu sezonu na Kladně, zpoza Atlantiku současně přichází zajímavá zpráva: St. Louis shání útočníka a pomýšlí na číslo 68. Což by znamenalo, že je Jágrův sobotní start v ohrožení. Potenciální zájemce by si nejspíš nepřál, aby v době, kdy se baví o kontraktu, hrál někde jinde...

Představení Sportovního centra mládeže (SCM) ve Středočeském kraji a trénink mládeže s Jaromírem Jágrem
Představení Sportovního centra mládeže (SCM) ve Středočeském kraji a trénink mládeže s Jaromírem Jágrem

Blues trápí zranění, na marodce jsou aktuálně klíčoví útočníci Patrik Berglund, Alexander Steen a Robby Fabbri. Posledně jmenovaný musí kvůli zranění kolene vynechat celou nadcházející sezonu. Na čtvrteční tiskové konferenci tak generální manažer Doug Armstrong vysvětloval, jak chce jejich absenci řešit. A možná překvapivě zmínil českou legendu.

„Ztratili jsme Fabbriho, pro první část sezony taky Berglunda. Budeme se muset s tím vypořádat a překonat,“ nechal se slyšet Armstrong, jenž jako případnou alternativu zmínil právě příchod českého útočníka. „Je to výborný hráč. Je to někdo, o němž jsme mluvili interně. Budeme muset hovořit o tom, jak by takový nový hráč doplnil náš herní styl,“ dodal podle novináře Jeremyho Rutherforda.

O Blues se ve spojitosti s Jágrem ještě nemluvilo. Pro samotného hráče by mohlo jít o zajímavou destinaci, tým má rok co rok vysoké ambice. Problémem by mohl být malý prostor pod platovým stropem, který u St. Louis činí 2,2 milionu dolarů.

Podle informací iSport.cz není St. Louis jediný klub, který se o českou legendu zajímá. Jak se manažeři chystají na start NHL, chtějí kádry co nejvíce vyšperkovat. Případně nahradit zraněné opory. I tohle je prostor pro číslo 68.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud