19. října 2017 • 18:50

Jágr jde do prvního útoku! Hvězdný parťák po něm stejně chce podpis

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

V novém působišti už se Jaromír Jágr lehce rozehrál, má na svém kontě tři utkání a jednu asistenci. V šatně se otrkal, spoluhráče i prostředí začíná poznávat, takže je čas na další krok. Ten se jmenuje první útok! V dnešním utkání proti Carolině český útočník naskočí vedle elitní dvojičky Johnny Gaudreau - Sean Monahan.



Když se Jágr objeví jako novic v šatně NHL, věci v posledních letech probíhají stejně. „Během jeho prvních dní tady jsem byl strašně nervózní, skoro jsem s ním nedokázal mluvit," vykládal hvězdný útočník Johnny Gaudreau a připomněl příběhy, které se před pár lety odehrávaly v kabině Floridy.

Drobné kanadské křídlo už je klidnější, teď s ním tráví čas v hale, na střídačce a také na ledě, na přítomnost hokejové legendy si zvykl. Samozřejmě maličkosti se ještě musí doladit. Gaudreau například potřebuje Jágrův podpis a nejlépe na nějaké společné fotce v barvách Flames.

Taková by se brzy mohla objevit v médiích. Po zranění silového útočníka Micheala Ferlanda se totiž v prvním útoku Calgary začal na trénincích po boku Gaudreaua a Monahana objevovat právě Jágr a začíná tedy čekání na první branku v novém týmu.

„Zranění Ferlanda bylo dobrou příležitostí zkusit Jágra v téhle pozici. Jeho největší přínos je asi ten, že díky němu dokáže formace strávit ještě více času v útočném pásmu. V držení puku je neskutečně dobrý," chválil ho v rozhovoru pro Calgary Sun trenér Glen Gulutzan.

Gaudreau, mistr kliček a špičkový tvůrce hry a Monahan, urostlý střelec, jsou na sebe zvyklí. A jsou také zvyklí na to, že pravé křídlo se vedle nich točí. Něco vedle nich odehrál Ferland, trochu času vedle mladých hvězd strávil také Curtis Lazar. Teď přijde staříkův čas.

„Na rotaci křídla jsme s Monym zvyklí, ale samozřejmě je vždycky příjemné mít vedle sebe někoho, s kým si při souhře rozumíte. Je to o dost jednodušší, snad nám to s Jagsem klapne," doufá Gaudreau, s devíti body nejproduktivnější muž Flames letošního ročníku.

Pozice v prvním útoku není pro Jágra žádná novinka. Hrál tam i na Floridě a mladíci Jonathan Huberdeau a Aleksander Barkov si ho nemohli vynachválit. Teď je tedy jen důležité, aby jeho noví parťáci nehleděli na legendární jmenovku na dresu a dál hráli svou hru.

První bod! Jaromír Jágr pomohl k výhře nad Vancouverem jednou asistencí
První bod! Jaromír Jágr pomohl k výhře nad Vancouverem jednou asistencí

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud