27. října 2017 • 15:00

Gudas ven! Bourák musel po hitu do sprch, odborníci se ho zastávají

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radko Gudas umí hrát tvrdě, Radko Gudas mnohdy umí hrát i za hranou, ale často se také stane, že jmenovka na jeho zádech mu přidělá problémy. Ve čtvrtečním utkání s Ottawou využil své svalové hmoty a záliby ve fyzické hře a obtiskl obránce Chrise Widemana na mantinel. Rozhodčí beka Philadelphie vyloučili do konce zápasu, od expertů se ale český zadák dočkal se zastání. „Neudělal vůbec, ale vůbec nic špatného," řekl pro TSN expert Craig Button.



V 52. minutě utkání se Gudas netradičně ocitl v útočném pásmu Flyers a rozhodl se dohrát Widemana u mantinelu. Naplno. Takhle tvrdý forčeking asi mladý obránce kanadského týmu nečekal a na zem padl lehce otřesený. Po hostujícím raubíři se okamžitě natahovali Mark Stone a Alexandre Burrows, ale nejdelší ruku měl sudí a poslal ho do šaten.

Divoch se divil a divil se dost poprávu. Zastal se ho také Craig Button, hokejový expert a bývalý generální manažer Calgary Flames. „Byl to tvrdý hit, ale na vyloučení na 5 minut to nebylo, Navíc to není vražení na hrazení, hráč ho netrefil zezadu," argumentoval Button a brzy pokračoval.

„Když došlo ke kontaktu, jeho nohy byly na ledě. Tady sudí rozhodli chybně a Gudas to schytal jen proto, jakou má pověst," pojmenoval Button celou situaci pravým jménem.

VIDEO: Gudas zamířil po tomto hitu do šaten

Dalším, kdo se mnohdy zbytečně pranýřovaného beka zastal, byl odborník z TSN a dlouholetý hráč NHL Ray Ferraro, který vše viděl podobně. Gudasův hit byl dle něj čistý a vedený na rameno. Aby mohl být zápasově nelegální, musel by hráč povyskočit. A to se nestalo. Místo toho povyskočil v tabulce trestných minut, kde se s číslem čtyřicet zařadil za bijce Ryana Reavese a Dereka Dorsetta.

Když jsme u trestných minut, sedm jich rodák z Prahy přidal o dva dny dříve při rvačce s Kevinem Bieksou z Anaheimu. Šestatřicetiletý veterán zaujal výskokem ve stylu MMA, za který schytal mnoho pohledů uznání. Například od legendárního a respektovaného MMA borce George St-Pierra.

„Použil jsem úder ve stylu Supermana mnohokrát, ale nikdy bych to nezkusil na ledě!" napsal si St-Pierre na svůj Twitter. A Bieksa přiznal, že ho rozhodně zahlédl.

„Tenhle úder používám už dlouho a St-Pierre byl velkou inspirací. Někdy to vyjde a někdy zase ne," reagoval sám obránce na chválu. Fakt je ten, že zatímco Gudas sice po knokautu padl na led, byl to Bieksa, kdo dopadl hůře. Při úderu si poranil ruku...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud