1. listopadu 2017 • 06:40

Frk bodoval po osmi zápasech, Mrázek i Pavelec jen na lavičce

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Český hokejista Martin Frk se po osmi zápasech bez bodu opět zapsal do statistik, když přispěl v úterním utkání NHL asistencí k výhře Detroitu 5:3 nad Arizonou. Čtyřiadvacetiletý útočník sezonu skvěle odstartoval, v úvodních čtyřech zápasech třikrát skóroval, ale poté se přestal prosazovat a propadl se do čtvrté formace.



Detroit na soupeře zostra nastoupil, v prvních třech minutách vyslal na branku Arizony osm střel a dvě z nich se ujaly. Na 2:0 zvýšil ranou do horního růžku Luke Glendening, kterému od mantinelu přihrál Frk. "Vůbec jsme nezachytili začátek a nebýt našeho gólmana, tak jsme po první třetině mohli prohrávat 0:4, 0:5," uvedl útočník hostů Derek Stepan.

Arizona v prostřední části vstřelila kontaktní branku, ale v závěru třetiny jí domácí dvěma góly odskočili. První padl, když obránce Coyotes Oliver Ekman-Larsson ztratil puk, druhý si pak srazil jeho spoluhráč Luke Schenn sám nešťastně do branky.

VIDEO: Frk připravil pozici pro Glendeninga

"Musíme přestat dělat tolik neskutečných chyb. Každý se nějaké dopustí, ale my jich děláme příliš mnoho. A také v zápasech nehrajeme naplno celých šedesát minut," zlobil se trenér Arizony Rick Tocchet, jehož svěřenci si teprve v pondělí připsali první výhru v sezoně.

Hosté pak i díky deváté trefě Claytona Kellera, který je mezi nováčky nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem, zápas zdramatizovali a snížili v 57. minutě na 3:4. Při power play ale zpečetil výhru Red Wings Darren Helm. Brankář Detroitu Petr Mrázek zůstal popáté v řadě mezi náhradníky.

Lundqvist přepisoval dějiny

Další český gólman Ondřej Pavelec kryl záda Henriku Lundqvistovi, který s New York Rangers prohrával po čtyřiceti minutách s Vegas 2:4. Rangers ale ovládli závěrečnou třetinu a čtyřmi zásahy otočili zápas na konečných 6:4. Švédský brankář si připsal 408. vítězství v kariéře a v historické tabulce v počtu vychytaných výher je na devátém místě.

VIDEO: Sestřih utkání Rangers - Las Vegas

"Dvě třetiny jsme hráli skvěle a až do čtyřminutového vyloučení jsme měli zápas pod kontrolou. Ale jakmile v přesilové hře snížili, sesypali jsme se a působili jsme nesehraným dojmem," uvedl kouč Vegas Gerard Gallant, který musí v úvodu sezony řešit nečekané problémy s gólmany. Nejlepší tři jsou zranění, proti Rangers debutovala až klubová čtyřka Maxime Lagace.

Winnipeg veze body z Minnesoty

Winnipegu stačilo pouhých 19 střel k vítězství 2:1 na ledě Minnesoty. Hosté vedli trefami Kylea Connora a Nikolaje Ehlerse, domácí Luke Kunin připravil v 46. minutě o čisté konto Connora Hellebuycka. Brankář Jets má v úvodu sezony velmi dobrou formu, s ním v zádech získal tým 13 ze 14 bodů a i díky němu je Winnipeg na druhém místě Centrální divize za St. Louis.

Nikolaj Ehlers rozhodl o výhře Winnipegu nad MinnesotouFoto Reuters / Brace Hemmelgarn-USA TODAY Sports

Výsledky:

NY Rangers - Vegas 6:4 (1:2, 1:2, 4:0)
Branky: 3. Vesey, 22. Zuccarello, 46. Kreider, 50. Bučněvič, 55. Zibanejad, 59. Grabner - 20. a 28. Smith, 6. Lindberg, 39. Perron. Střely na branku: 38:34. Diváci: 17.294. Hvězdy zápasu: 1. Zibanejad, 2. Bučněvič (oba NY Rangers), 3. Smith (Vegas).

Detroit - Arizona 5:3 (2:0, 2:1, 1:2)
Branky: 2. Nyquist, 3. Glendening (Frk), 34. Mantha, 40. Larkin, 59. Helm - 32. Demers, 42. Cousins, 57. Keller. Střely na branku: 40:33. Diváci: 19.515. Hvězdy zápasu: 1. Larkin, 2. Mantha, 3. Green (všichni Detroit).

Minnesota - Winnipeg 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky: 46. Kunin - 8. Connor, 41. Ehlers. Střely na branku: 29:19. Diváci: 18.814. Hvězdy zápasu: 1. Helleybuck, 2. Ehlers (oba Winnipeg), 3. Kunin (Minnesota).

Tomáš Nosek se proti Rangers do statistik nezapsal
Tomáš Nosek se proti Rangers do statistik nezapsal

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud