9. ledna 2018 • 22:12

Jágrova budoucnost: v jakém klubu NHL by mohl pokračovat v kariéře?

Autor: ryp, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Kde by mohl Jágr pokračovat v kariéře v NHL?Kde by mohl Jágr pokračovat v kariéře v NHL?FOTO: sport

    Jeho dny v Calgary se zdají být sečteny. Jaromír Jágr by však ve své zámořské pouti mohl pokračovat. Pětačtyřicetiletý veterán má stále několik alternativ. A rozhodně se jedná o hodně zajímavé destinace. Podívejte se na pět klubů, ve kterých by mohla česká legenda podle deníku Sport působit.

  • St. Louis Blues

    Jaromír Jágr v zápase proti St. LouisFoto Profimedia.cz

    Zajímali se o něj už před startem sezony. Generální manažer Doug Armstrong přiznal, že o českého forvarda hodně stál. Jágr se nakonec rozhodoval právě mezi nabídkami Calgary a St. Louis „Měl jsem na stole oba návrhy. Můžu říct, že byly hodně podobné, oba jsem vážně zvažoval,“ řekl Jágr po tom, co se nakonec upsal Flames. Nyní je otázkou, zda by zájem klubu platil i dnes. Uzdravilo se několik hráčů, další prostor dávají spíše mladíkům.

  • San Jose Sharks

    Jaromír Jágr ještě v dresu New JerseyFoto Profimedia.cz

    Pokud by chtěl Jaromír Jágr do tepla, zrovna moc toho na výběr nemá. Parádně by si ale tělo vyhřál v Kalifornii, kde by mohl obléknout třeba dres San Jose. Sharks stále mají dostatek místa pod platovým stropem, navíc rádi dávají prostor zkušeným borcům. Na pravém křídle by pak pro legendu místo najít klidně mohli. Kromě Joea Pavelskiho žádné velké jméno na téhle straně nemají. Na přesilovce by pak mohl chystat puky na rány Tomáši Hertlovi.

  • Pittsburgh Penguins

    Zamíří Jaromír Jágr zpátky do Pittsburghu?Foto Profimedia.cz


     Asi není nikdo, kdo by si Jágra na závěr kariéry nepřál vidět v dresu s tučňákem na hrudi. Pokud je tato sezona opravdu jeho poslední, v Pittsburghu by prožil nejhezčí možné loučení. Jen si to představte. Znovu by zažil aplaus diváků, kteří ho stále milují. Zahrál by si se Sidneyem Crosbym, potkal se s Mariem Lemiuexem. A na konci by jeho osmašedesátka zamířila pod strop haly. Možná by Jágr mohl sám zvednout telefon a nabídnout klubu své služby.

  • Arizona Coyotes

    Jaromír Jágr v souboji u mantineluFoto Profimedia.cz

    Taky Arizona po létě kolem Jágra kroužila. Českého hráče zná velmi dobře ze společného působení v Pittsburghu trenér Rick Tocchet. Námluvy ale nakonec zatrhl 28letý manažer John Chayka, který veterána do týmu nechtěl. Mladíkům v šatně však chybí zkušený lídr, který by je dokázal dirigovat. Fanouškům by pak dal ve zpackané sezoně alespoň malý důvod k radosti. Končit kariéru v nejhorším týmu ligy by však bylo do jisté míry degradující.

  • Calgary Flames

    Jaromír Jágr dělá vše, aby se co nejdříve vrátil do sestavy FlamesFoto profimedia.cz

    I tato možnost je pořád reálně ve hře. Ač v současnosti vše nasvědčuje tomu, že se obě strany rozejdou, stále existuje varianta, že nakonec budou ve spolupráci pokračovat. Jágr by mohl tým na nějaký čas opustit, dostat třeba dvoutýdenní volno. Odjel by z mrazy svíraného Calgary, dal se zdravotně do kupy a třeba se do sestavy zase vrátil. Je ale otázkou, zda o to vedení Flames vůbec stojí. Přeci jen asi čekali o něco víc než jediný gól ve 22 utkáních.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud