10. ledna 2018 • 23:04

All Star Game NHL bude opět bez Čechů. Kapitán Crosby jede potřetí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Utkání hvězd NHL se podruhé za sebou odehraje bez české účasti. Mezi čtyřicítku vybraných hráčů pro tradiční exhibici v Tampě Bay, jejichž jména byla odtajněna týden po čtveřici kapitánů, se nedostal ani útočník Jakub Voráček z Philadelphie, nejlepší nahrávač a sedmý neproduktivnější hráč soutěže. NHL vybrala dvanáct nováčků, zápas se bude hrát v neděli 28. ledna.



Naposledy se zúčastnil Utkání hvězd v roce 2016 v Nashvillu Jaromír Jágr, jehož tehdy vybrali fanoušci za kapitána. Loni v Los Angeles chyběli Češi poprvé od roku 1994. Tehdy patřil také Jágr mezi vyvolené, jenže pak nehrál kvůli zranění.

Od té doby měl český hokej vždy alespoň jednoho zástupce, šestkrát se však slavnostní zápas neuskutečnil kvůli výluce NHL nebo účasti hráčů na olympijských hrách.

Premiéru si letos odbudou brankáři Connor Hellebuyck z Winnipegu, Andrej Vasilevskij z Tampy Bay, obránci Noah Hanifin z Caroliny, John Klingberg z Dallasu a Alex Pietrangelo z St. Louis. V útoku pak Josh Bailey z New York Islanders, Aleksander Barkov z Floridy, Brock Boeser z Vancouveru, Jack Eichel z Buffala, Rickard Rakell z Anaheimu, Brayden Schenn z St. Louis a Blake Wheeler z Winnipegu.

Nejvíce zkušeností má spolu s kapitánem Metropolitní divize Alexandrem Ovečkinem z Washingtonu další útočník Patricka Kane z Chicaga, který se představí rovněž posedmé. Hvězdný Sidney Crosby z Pittsburghu se vinou zranění v předešlých letech zúčastní teprve potřetí.

Utkání mezi týmy jednotlivých divizí se budou hrát stejně jako v minulých dvou letech jen se třemi hráči na obou stranách, jako se hraje prodloužení v základní části NHL. Tým tvoří 11 hráčů - šest útočníků, tři obránci a dva brankáři. Po dvacetiminutových semifinále bude následovat stejně dlouhý finálový duel. Vítězství bude obhajovat výběr Metropolitní divize, i letos vítěz získá prémii ve výši milionu dolarů.

Utkání hvězd se bude hrát 28. ledna od 21:30 SEČ, o den dříve mu budou předcházet dovednostní soutěže.

Nominace na Utkání hvězd NHL v Tampě Bay:

Atlantická divize:

Brankáři: Carey Price (Montreal), Andrej Vasilevskij (Tampa Bay); obránci: Mike Green (Detroit), Victor Hedman (Tampa Bay), Erik Karlsson (Ottawa); útočníci: Nikita Kučerov, Steven Stamkos - kapitán (oba Tampa Bay), Aleksander Barkov (Florida), Jack Eichel (Buffalo), Brad Marchand (Boston), Auston Matthews (Toronto). Trenér: Jon Cooper (Tampa Bay).

Metropolitní divize:

Brankáři: Braden Holtby (Washington), Henrik Lundqvist (NY Rangers); obránci: Noah Hanifin (Carolina), Seth Jones (Columbus), Kris Letang (Pittsburgh); útočníci: Josh Bailey, John Tavares (oba NY Islanders), Sidney Crosby (Pittsburgh), Claude Giroux (Philadelphia), Taylor Hall (New Jersey), Alexandr Ovečkin - kapitán (Washington). Trenér: Barry Trotz (Washington).

Centrální divize:

Brankáři: Connor Hellebuyck (Winnipeg), Pekka Rinne (Nashville); obránci: John Klingberg (Dallas), Alex Pietrangelo (St. Louis), P.K. Subban (Nashville); útočníci: Patrick Kane (Chicago), Nathan MacKinnon (Colorado), Brayden Schenn (St. Louis), Tyler Seguin (Dallas), Eric Staal (Minnesota), Blake Wheeler (Winnipeg). Trenér: Peter Laviolette (Nashville).

Pacifická divize:

Brankáři: Marc-Andre Fleury (Vegas), Jonathan Quick (Los Angeles); obránci: Brent Burns (San Jose), Drew Doughty (Los Angeles), Oliver Ekman-Larsson (Arizona); útočníci: Brock Boeser (Vancouver), Johnny Gaudreau (Calgary), Anže Kopitar (Los Angeles), Connor McDavid - kapitán (Edmonton), James Neal (Vegas), Rickard Rakell (Anaheim). Trenér: Gerard Gallant (Vegas).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud