11. ledna 2018 • 11:32

Být NEJ nestačí. Voráček bez Utkání hvězd? Nepochopitelné, řekl Pastrňák

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Češi a jejich výkony v letošním ročníku NHL? Sem tam dá někdo gól, narýsuje finální přihrávku. Občas se někdo porve, brankář vylape výhru. Skutečně září dva borci, nejlepší nahrávač soutěže Jakub Voráček (8+43) a David Pastrňák (17+22), který v prosinci bodoval ve dvanácti utkáních v řadě. Málo naplat, na Utkání hvězd na konci ledna do Tampy nepojede ani jeden z nich. A snajpr Bostonu se čertí...



Na tradiční exhibici nezavítá podruhé za sebou žádný český hokejista. Naposledy se zúčastnil Utkání hvězd v roce 2016 v Nashvillu Jaromír Jágr, jehož tehdy vybrali fanoušci za kapitána. Loni v Los Angeles chyběli Češi poprvé od roku 1994. Tehdy patřil také Jágr mezi vyvolené, jenže pak nehrál kvůli zranění. Od té doby měl český hokej vždy alespoň jednoho zástupce, šestkrát se však slavnostní zápas neuskutečnil kvůli výluce NHL nebo účasti hráčů na olympijských hrách.

Dost ale historie, vraťme se do dnešních dnů, byť trochu bolestivých. Mezi čtyřicítkou vyvolených čekal Jakuba Voráčka snad každý, Pastrňáka nevyjímaje. "Jak může Jake Voráček chybět na All Star Game... Nepochopitelné!," napsal na svůj oficiální twitterový účet 21letý rodák z Havířova.

 

Spílat může vedení NHL, nikoliv fanouškům. Ti hlasovali pouze o kapitánech jednotlivých týmů (Steven Stamkos, Connor McDavid, P.K. Subban, Alexandr Ovečkin). Vítězství bude obhajovat výběr Metropolitní divize, i letos vítěz získá prémii ve výši milionu dolarů.

"Voráček prožívá hvězdné období, přesto ho vedení ligy z nominace vynechalo. Jako jediného z první desítky kanadského bodování soutěže. Stejně tak chybí další hokejisté, kteří mají fazonu," podivil se seznamu vyvolených Sam Carchidy, dopisovatel Philly.com.

 Kanadské bodování NHL

1. Kučerov (Tampa Bay) 43 60 (27+33)
2. MacKinnon (Colorado) 41 52 (18+34)
3. Stamkos (Tampa Bay) 43 52 (17+35)
4. Giroux (Philadelphia) 42 52 (14+38)
5. Wheeler (Winnipeg) 44 52 (14+38)
6. Tavares (NY Islanders) 43 51 (22+29)
7. Voráček (Philadelphia) 42 51 (8+43)
8. Josh Bailey (NY Islanders) 42 50 (12+38)
9. J. Gaudreau (Calgary) 42 49 (13+36)
10. McDavid (Edmonton) 44 48 (15+33)

Průchod emocím dali, někdy i vulgárním způsobem, samozřejmě také hokejoví fanoušci. Vadí jim Voráčkova absence, stejně tak účast Sidney Crosbyho, který prožívá letos průměrný ročník. 43 bodíků za 44 utkání hyzdí bídná statistika +/-, kde má kapitán úřadujících šampionů z Pittsburghu -11. "No, co si budeme povídat, jsem ze své nominace hodně překvapený," řekl v rozhovoru pro TSN Crosby, který se s Penguins motá okolo osmého místa ve Východní konferenci. Crosby pojede díky zraněním teprve na své třetí Utkání hvězd.

Odborný americký sportovní server SBnation.com zařadil Voráčka na první místo TOP hokejistů, kteří se 28. ledna do Tampy nepodívají. Hned za 28letým Čechem skončili jeho spoluhráči z Philadlephie Sean Couturier a Shayne Gostisbehere, z Flyers jede jen Claude Giroux. SBnation bude hodně postrádat i Philla Kessela nebo brankáře Columbusu Sergeje Bobrovskiho.

A pár překvapivých jmen? Premiéru si letos odbudou brankáři Connor Hellebuyck z Winnipegu, Andrej Vasilevskij z Tampy Bay, obránci Noah Hanifin z Caroliny, John Klingberg z Dallasu a Alex Pietrangelo z St. Louis. V útoku pak Josh Bailey z New York Islanders, Aleksander Barkov z Floridy, Brock Boeser z Vancouveru, Jack Eichel z Buffala, Rickard Rakell z Anaheimu, Brayden Schenn z St. Louis a Blake Wheeler z Winnipegu.

Utkání hvězd se bude hrát 28. ledna od 21:30 SEČ, o den dříve mu budou předcházet dovednostní soutěže. Bez Čechů to ale nebude ono..

Nominace na Utkání hvězd NHL v Tampě Bay:

Atlantická divize:

Brankáři: Carey Price (Montreal), Andrej Vasilevskij (Tampa Bay); obránci: Mike Green (Detroit), Victor Hedman (Tampa Bay), Erik Karlsson (Ottawa); útočníci: Nikita Kučerov, Steven Stamkos - kapitán (oba Tampa Bay), Aleksander Barkov (Florida), Jack Eichel (Buffalo), Brad Marchand (Boston), Auston Matthews (Toronto). Trenér: Jon Cooper (Tampa Bay).

Metropolitní divize:

Brankáři: Braden Holtby (Washington), Henrik Lundqvist (NY Rangers); obránci: Noah Hanifin (Carolina), Seth Jones (Columbus), Kris Letang (Pittsburgh); útočníci: Josh Bailey, John Tavares (oba NY Islanders), Sidney Crosby (Pittsburgh), Claude Giroux (Philadelphia), Taylor Hall (New Jersey), Alexandr Ovečkin - kapitán (Washington). Trenér: Barry Trotz (Washington). 

Centrální divize:

Brankáři: Connor Hellebuyck (Winnipeg), Pekka Rinne (Nashville); obránci: John Klingberg (Dallas), Alex Pietrangelo (St. Louis), P.K. Subban (Nashville); útočníci: Patrick Kane (Chicago), Nathan MacKinnon (Colorado), Brayden Schenn (St. Louis), Tyler Seguin (Dallas), Eric Staal (Minnesota), Blake Wheeler (Winnipeg). Trenér: Peter Laviolette (Nashville).

Pacifická divize:

Brankáři: Marc-Andre Fleury (Vegas), Jonathan Quick (Los Angeles); obránci: Brent Burns (San Jose), Drew Doughty (Los Angeles), Oliver Ekman-Larsson (Arizona); útočníci: Brock Boeser (Vancouver), Johnny Gaudreau (Calgary), Anže Kopitar (Los Angeles), Connor McDavid - kapitán (Edmonton), James Neal (Vegas), Rickard Rakell (Anaheim). Trenér: Gerard Gallant (Vegas).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud