11. ledna 2018 • 04:50

Ve Winnipegu je tma a zima, řekl Hertl. S parťáky to pěkně schytal

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak nepříjemné občas může být vyjádřit svůj názor zjistili někteří hokejisté San Jose Sharks v čele s Tomášem Hertlem. Na twitterovém účtu NBC Sports California se o víkendu objevilo video, kde někteří hráči klubu vykládali, ve kterém městě se jim v NHL hraje nejhůře a proč. Trio, které zvolilo Winnipeg, to nepříjemně schytalo.



Video bylo zveřejněno v neděli před vzájemnou bitvou obou klubů. Pro Sharks možná lehce necitlivě, zdá se, že Jets totiž dost namotivovalo, což bylo vidět nejen na výsledku 4:1 pro Winnipeg, ale také na množství rozhovorů, které hráči i realizační tým na téma rychle z internetu staženého videa museli dávat.

A co vlastně Tomáš Hertl , Justin Braun a Tim Heed řekli? „Když bych si měl vybrat nejméně oblíbené město, asi bych řekl Winnipeg. Pokaždé tam je tma a zima, nemám to tam rád," řekl odchovanec pražské Slavie.

Podobně hovořil i švédský nováček Heed. „Je tam docela zima," dodal celkem nestranně, ale korunu všemu nasadil obránce Braun. „Tma. Zima. Internet tam snad nikdy nejde, ani nevím, jestli je v tom městě vůbec Wi-Fi," opepřil svou odpověď s trochou humoru.

Jenže v kanadském městě ukázali, že podobné šprýmy na adresu města nebudou tolerovány. Odvetné hlasy se okamžitě začaly hrnout ze všech stran, přidala se například i Dayna Spiringová, která se stará o ekonomický rozvoj města Winnipeg.

Jednu z branek oslavil Hertl s nováčkem Joakimem Ryanem
Jednu z branek oslavil Hertl s nováčkem Joakimem Ryanem

„Co se týče roční míry slunečního svitu jsme v této tabulce v Kanadě na druhém místě. Až budou mít hráči Sharks více času, ráda je tu uvítám a ukážu jim, co všechno hezkého naše město má - festivaly, špičkové restaurace, krásné atrakce..." vykládala srdečně Springová, ale nezapomněla úder hokejistům San Jose také vrátit.

„Chápu, že se jim tu nelíbí, nikdy není zábava prohrávat," dodala a připomněla nedělní výhru 4:1. „Pokud si to někteří budou přát, můžeme je třeba pozvat na nějaké utkání Jets v play off," pokračovala ve slovní přestřelce a měla namysli tabulkovou situaci, kde má Winnipeg před San Jose 11 bodů náskok.

Jets patří k příjemným překvapením ročníku, který odstartovali v říjnu dvěma porážkami a skóre 5-13. V tuto chvíli je tým bez českého hráče na soupisce třetím nejlepším mužstvem soutěže, hned za suverénem z Tampy Bay a překvapením z Las Vegas. Hodně velkou zásluhu na úspěchu má trenér Paul Maurice, který je v klubu od ledna 2014 a město se rychle rozhodl bránit.

„Moc jsem to nečetl, je složité takové věci komentovat," řekl padesátiletý stratég, který krome Jets trénoval také Carolinu, Toronto, Hartford nebo ruský Magnitogorsk. „Slyšel jsem něco o tom, že tu prý je tma a zima... no... to se tak v Kanadě občas stává," dodával se sarkasmem v hlase.

„Myslím si, že žádný hráč, trenér nebo rozhodčí by si neměl nikdy stěžovat na jediný den, kdy je součástí NHL. Nemáme tu na co si stěžovat, vedeme hodně pěkný život. Každý den a každé navštívené město tady jsou skvělé," řekl pro klubovou televizi.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud