8. dubna 2018 • 10:19

Konec kanonýra. Floridský Vrbata se loučí, v NHL už dohrál

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Radim Vrbata ukončil ve 36 letech kariéru. Mistr světa z roku 2005 se rozloučil vítězným domácím utkáním NHL v dresu Floridy proti Buffalu, jež se hrálo v noci na dnešek. Panthers, jimž těsně utekla účast v play off, čeká ještě jedno utkání základní části, které dnes odehrají v Bostonu.



Vrbata odehrál poslední utkání po předchozích patnácti, v nichž se nevešel do sestavy. K návratu do Česka se rozhodl i kvůli rodině. "Dohodli jsme se tak už před sezonou. Máme tři syny, přičemž nejstaršímu je devět. Potřebuje zpátky do Čech s ohledem na jazyk, školu a také všechno ostatní," vysvětlil Vrbata.

Zároveň ale také připustil, že není snadné ve slavné lize držet krok s ostatními. "V létě mi bude sedmatřicet. Víte asi všichni dobře, jak to je. Když hrajete zápasy, uvědomíte si naplno, jak rychlá ta hra je. A že je třeba nechat prostor mladým hráčům," prohlásil Vrbata.

Mladoboleslavský rodák se v nejlepší hokejové lize světa rozloučil po 1057 odehraných zápasech základní části, v nichž stihl nastřádat 623 bodů za 284 branek a 339 asistencí. Ve 42 duelech play off přidal 18 bodů díky osmi trefám a 10 nahrávkám. Ve své poslední sezoně stihl rovněž 42 duelů a připsal si pět gólů a devět přihrávek. Koncem října proti Anaheimu zaznamenal svůj sedmý hattrick kariéry v NHL.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud