26. července 2018 • 17:05

Brankář Rittich pokračuje v NHL. S Calgary se dohodl na roční smlouvě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový brankář David Rittich bude v NHL pokračovat v Calgary. S vedením Flames se účastník letošního mistrovství světa v Dánsku dohodl před plánovanou sobotní arbitráží na jednocestné roční smlouvě s platem 800.000 dolarů.



"Jsem samozřejmě hodně spokojený. Mám radost, že jsme se vyhnuli možné arbitráži a především mě těší fakt, že smlouva je jednocestná. Klub mi tím vyjádřil důvěru a já mám obrovskou motivaci dokázat, že udělali správné rozhodnutí," uvedl Rittich v tiskové zprávě.

Jihlavský rodák Rittich v uplynulé sezoně odchytal za Calgary 21 utkání s bilancí 90,4 procenta úspěšnosti zákroků a 2,92 inkasovaného gólu na zápas, která přidal ke svému jedinému a debutovému startu z ročníku 2016/17. Dalších 12 duelů bývalý mladoboleslavský gólman absolvoval na farmě ve Stocktonu.

Po skončení sezony v zámoří si Rittich odbyl debut v reprezentaci a dostal se i do týmu pro MS v Dánsku, kde nastoupil ve třech zápasech základní skupiny.

NHL pro něho byla zcela jasnou prioritou. "S mým agentem Robertem Spálenkou jsme měli jednotnou představu, o cestě mimo zámoří jsme nechtěli přemýšlet. Vše dopadlo, jak mělo. Mám klid a můžu se soustředit na kvalitní přípravu," pochvaloval si Rittich.

Díky nové smlouvě si Rittich, jenž by měl v Calgary bojovat o pozici brankářské dvojky za Mikem Smithem, finančně polepší. V minulém ročníku pobíral 725 tisíc dolarů v hlavním týmu a 110.000 na farmě, jeho nový plat 800.000 bude nyní platit i pro nižší AHL.

"Udělám všechno pro to, aby odehraných zápasů bylo opět o něco více. Budu spokojený, pokud moje zápasové vytížení bude mít stoupající tendenci. Ale to musím samozřejmě podložit dobrými výkony," zdůraznil Rittich, jehož konkurent na post týmové dvojky Jon Gillies podepsal v polovině července dvouletý kontrakt s ročním příjmem 750 tisíc dolarů.

Dohoda ještě před arbitráží pro něho znamenala úlevu i v osobním životě. "Případná arbitráž totiž vycházela na sobotu, kdy se budu ženit. Řešit tyhle dvě věci najednou by bylo poměrně komplikované. Těším se, že takhle si svatbu užiju už s čistou hlavou," uvedl Rittich. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud