6. září 2018 • 04:10

Frolík dřel s bývalým kondičním trenérem Hradce. Bylo to drsné, říká

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před rokem Michael Frolík v tréninkovém kempu Calgary zaválel a ve fyzických testech se ukázal jako nejlépe připravený. Trumfl dokonce i kapitána a siláka Marka Giordana. Letos se mu v dubnu narodila druhá dcera, a tak musel plán příprav na nový ročník upravit. Pomohl mu bývalý kondiční trenér Hradce Králové Marián Voda. „Bylo to drsné, ale vyplatilo se to," řekl třicetiletý útočník.



Konec léta byl zvyklý trávit v Montrealu ve společnosti dalších hráčů NHL, a to zdaleka ne pouze Čechů. V dobré partě se dobře trénuje a lépe připravuje na blížící se náročné měsíce v nejlepší lize světa. Jenže přírůstek do rodiny změnil bývalé desítce draftu plány.

„Na Floridě jsem strávil po narození dcery zhruba dva měsíce, nechtěl jsem se po pár týdnech hned trhnout od rodiny," vykládal Frolík v rozhovoru pro oficiální klubové stránky.

Když pak hledal alternativu, tak přišel Frolík na šestatřicetiletého slovenského profíka Vodu, který má dlouholeté zkušenosti z Česka, ale také z KHL a v Evropě patří ve svém oboru k těm nejvěhlasnějším. Útočník Flames se k němu dostal přes známosti s rodinou Draisaitlových. Když totiž Peter Draisaitl v roce 2013 trénoval Hradec nemohl si Vodovy služby vynachválit.

„Hodně jsme se soustředili hlavně na spodní část těla, pracovali jsme na rychlosti, výbušnosti a hbitosti," popisoval Frolík a dodal, že nohy trénoval nejen na pevném povrchu, ale také na písku, který mu pomáhal vylepšovat stabilitu a mrštnost.

Michael Frolík (67) má za sebou v Calgary tři sezonyFoto Jeff McIntosh/The Canadian Press via AP

„Další důležitou částí byla práce na výdrži, liga přece jen hodně omladila a není důležité stačit jen silově, ale také je třeba udržet po celý zápas tempo, vysvětloval. „Jsem za tenhle letní trénink vážně rád, dřeli jsme tvrdě a já teď vím, že jsem na sezonu skutečně připraven," řekl útočník, který má před sebou ještě dva roky z pětileté smlouvy na 21,5 milionu dolarů.

V kempu tak určitě bude stejně jako před rokem patřit mezi nejlépe fyzicky připravené borce, tehdy byl nejlepším mužem mezi veterány. I když o něco takového mu ani tak nešlo, pro Frolíka je klíčové to, že ze sebe dokáže vytáhnout to nejlepší.

Všestranný forvard za sebou jednu z bodově nejslabších sezon v lize, zhruba na měsíc ho navíc zastavila také zlomenina čelisti. Výmluvy nicméně nehledá a chce s Calgary po roční pauze zase do play off. „Jsme všichni natěšení, tak nějak cítíme, že jsme ze sebe před rokem nevymačkali všechno. Přes léto jsme navíc posílili, máme i nového trenéra a zdá se, že budeme ještě lepší," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud