16. září 2018 • 22:17

Lauko gólem přispěl k výhře Bostonu nad Washingtonem. Bodoval i Kovář

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmnáctiletý český hokejový útočník Jakub Lauko při svém premiérovém startu za Boston pomohl gólem k vítězství Bruins v přípravě na nový ročník NHL nad obhájcem Stanleyova poháru Washingtonem 2:1 po samostatných nájezdech. V prvním duelu za New York Islanders bodoval také centr Jan Kovář, který přispěl asistencí k výhře nad Philadelphií 3:0.



Lauko, jehož Boston draftoval letos ve třetím kole na 77. pozici, v 18. minutě otevřel skóre. Chomutovský odchovanec překonal brankáře Pheonixe Copleyho střelou z mezikruží. Na konci druhé třetiny vyrovnal Brett Connolly. V nájezdech se prosadil jako jediný Danton Heinen, který překonal českého gólmana Vítka Vaněčka v první sérii.

Vaněček odchytal druhou polovinu utkání a ve hře z 12 střel neinkasoval. V dresu Capitals nastoupil také útočník Jakub Vrána, který neproměnil poslední nájezd. Za Boston, jehož druhá část týmu je v Číně, hrál vedle Lauka také centr David Krejčí. Stejně jako Lauko patřil mezi exekutory v závěrečném rozstřelu a oba neuspěli.

V duelu Islanders s Philadelphií nastoupil jako jediný český zástupce Kovář, který v červenci jako nedraftovaný volný hráč uzavřel s týmem z New Yorku roční smlouvu na dva miliony dolarů. Osmadvacetiletý centr se vydal bojovat o NHL po pěti letech v dresu Magnitogorsku v KHL, kde patřil mezi hlavní hvězdy.

Islanders vedli po první třetině po trefách Kieffera Bellowse a Cala Clutterbucka a v 37. minutě se zapojil do gólové akce i Kovář. Na modrou čáru nabil obránci Sebastianu Ahovi, který dovršil výsledek.

Výsledky:

Boston - Washington 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky: 18. Lauko, rozhodující sam. nájezd Heinen - 38. Connolly. Brankář Vítek Vaněček (Washington) odchytal 32 minut a 55 sekund a z 12 střel neinkasoval.

New York Islanders - Philadelphia Flyers 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky: 7. Bellows, 16. Clutterbuck, 37. Aho (Kovář).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud