1. listopadu 2018 • 22:11

Laine ohromil Helsinky! Hattrickem zařídil výhru Winnipegu nad Floridou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Winnipegu slavili v prvním ze dvou soubojů NHL Global Series v Helsinkách výhru nad Floridou 4:2 a v dresu vítězů zazářila finská hvězda Patrik Laine. Dvacetiletý kanonýr se po pětizápasovém střeleckém půstu zaskvěl hattrickem. Odveta se hraje opět v Helsinkách v pátek od 19:00 SEČ.



"Ani si nedokážete představit, jaký je to pocit. Asi bych se cítil jinak, kdyby se mi první zápasy vydařily. Hrál jsem dost špatně. Dočkat se takové odměny je úžasné. Je skvělé být zpátky doma," řekl po utkání Laine.

V souboji dvou mladých finských osobností NHL tak byl smutnější třiadvacetiletý kapitán Panthers Aleksander Barkov, který si připsal jednu asistencí. "Jako tým jsme hráli dobře a vytvořili si hodně šancí. Musíme je začít proměňovat," uvedl Barkov. Strávit prohru musel i další finský útočník Juho Lammikko. Žádný český hokejista v těchto týmech nepůsobí.

První branky se fanoušci v Hartwall Areně, kam se kluby NHL vrátily po sedmi letech, dočkali 86 sekund před koncem úvodního dějství. Po první dorážce Bryana Littlea doklepl puk za překonaného Jamese Reimera Mathieu Perreault.

"Zamlouval se mi náš vstup do utkání. Prohrávat po první třetině bylo trochu nespravedlivé. Je to pouze o jediné věci - zužitkování šancí," prohlásil trenér Floridy Bob Boughner.

VIDEO | Sestřih zápasu Winnipeg - Florida (4:2)

Panthers vyrovnali v 25. minutě při vyloučení Jacoba Trouby, kdy Barkov nabil Keithovi Yandlemu a ten trefil pravý horní roh branky Connora Hellebuycka. Jets vrátil vedení v 36. minutě v početní výhodě při trestu Alexe Petrovice Laine, který se trefil poprvé po pětizápasovém půstu. Za 160 sekund vyrovnal Jevgenij Dadonov.

Ve 44. minutě se v přesilovce pěti proti třem prosadil opět Laine, který z levého kruhu střelou bez přípravy proměnil přihrávku Blakea Wheelera. Při power play Floridy pak ještě Laine trefil z vlastního obranného pásma prázdnou branku a oslavil pátý hattrick v NHL. Dvojka draftu z roku 2016 si tak ve 13. duelu sezony vylepšila dosud chudou sbírku pěti bodů za tři góly a dvě asistence.

"Je na sebe velmi přísný. Snažíme se, aby zůstal sebevědomý. Na druhé straně je skvělé mít takovou vlastnost, když se na sebe podíváte do zrcadla a jste k sobě upřímní. Možná je na sebe až příliš tvrdý a myslí si, že hrál hůř, než tomu tak ve skutečnosti bylo. Takových hráčů, kteří chtějí být skvělí, si musíte vážit. On je jedním z nich," chválil Laineho Wheeler.

V této sezoně už se hrál jeden zápas základní části NHL v Evropě, v Göteborgu 6. října New Jersey porazilo Edmonton 5:2. Loni se kluby slavné ligy vrátily na Starý kontinent po šesti letech dvěma duely ve Stockholmu mezi Ottawou a Coloradem.

Po dvou utkáních v Helsinkách by se měla NHL vrátit do Evropy za rok. V předběžných úvahách je start sezony v Praze a v listopadu zápasy ve Stockholmu.

Parádní představení si Patrik Laine přichystal pro finské fanoušky v helsinské Hartwall Areně, výhru Winnipegu 4:2 zařídil hattrickem
Parádní představení si Patrik Laine přichystal pro finské fanoušky v helsinské Hartwall Areně, výhru Winnipegu 4:2 zařídil hattrickem

Góly

Domácí: 24:18. Yandle, 37:54. Dadonov

Hosté: 18:34. Perreault, 35:14. Laine, 43:28. Laine, 59:17. Laine

Sestavy

Domácí: Reimer (Hutchinson) – Petrovic, Yandle (A), Ekblad, Matheson, Kiselevič, Weegar – Bjugstad, Barkov (C), Dadonov – Hoffman, Trocheck (A), Huberdeau – Malgin, McCann, Vatrano – Sceviour, Lammikko, Brouwer.

Hosté: Hellebuyck (Brossoit) – Trouba, Morrissey, Byfuglien (A), Chiarot, T. Myers, D. Kulikov – Wheeler (C), Scheifele (A), Ehlers – Perreault, Little, Connor – Laine, Lowry, B. Tanev – Roslovic, Copp, Lemieux.

Rozhodčí

O´Rourke, Dwyer – Brisebois, Cherrey

Stadion

NHL Global Series, Hartwall Arena, Helsinky

Návštěva

13 490 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud