1. února 2019 • 06:01

Pastrňák dvakrát skóroval a znovu pokořil metu 30 gólů. Voráček zaválel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Útočník David Pastrňák pokořil ve čtvrtečním utkání NHL dvěma brankami potřetí v kariéře hranici 30 gólů, hokejisté Bostonu ale podlehli Philadelphii 2:3 v prodloužení. Havířovský rodák se stal druhou hvězdou večera. Jakub Voráček si v dresu Flyers, kteří zvítězili pošesté v řadě, připsal dvě asistence.



Dvojnásobný vítěz Zlaté hokejky pro nejlepšího českého hokejistu roku bodoval ve třetím utkání po sobě, Bruins však ve všech případech prohráli.

Nejproduktivnější hráč Bostonu otevřel skóre ve 4. minutě v přesilové hře, když zamířil přesně ze své oblíbené pozice z levého kruhu střelou bez přípravy, z níž pár vteřin předtím minul. Flyers odpověděli v závěru úvodního dějství. Voráček vyslal přihrávkou z obranné modré Philadelphie Claudea Girouxe do samostatného úniku a kapitán Flyers překonal Tuukku Raska.

VIDEO: Sestřih utkání Boston - Philadelphia

Finský gólman nastoupil poprvé od 19. ledna, kdy při kolizi s útočníkem New York Rangers Filipem Chytilem utrpěl otřes mozku. "Už pár dnů se cítím dobře a je fajn, že jsem se vrátil. Podle mě vám neustálé trénování nepomůže," prohlásil Rask, zvolený třetí hvězdou souboje.

V 26. minutě vrátil Pastrňák tečovanou střelou Patrice Bergerona vedení na stranu Bruins. Pensylvánský celek srovnal v polovině závěrečné třetiny v početní výhodě. Voráček nahrál Oskaru Lindblomovi mezi kruhy a švédský útočník jeho pas usměrnil mezi Raskovy betony. Voráček bodoval v šestém z posledních sedmi utkání a zaznamenal v nich sedm asistencí.

V nastaveném čase dokonal v přesilovce obrat Flyers bek Travis Sanheim, jenž se i díky asistenci dočkal ocenění pro nejlepšího hráče zápasu.

Dočasný trenér Philadelphie Scott Gordon neskrýval spokojenost. "Nemůžu si vynachválit, jak dnes kluci hráli. Musí to být naše nejlepší utkání v sezoně. Sice jsme začali trochu vlažně, ale nebylo to nic, z čeho bychom se nedokázali vzpamatovat," řekl americký kouč.

Zibanejad zazářil hattrickem, Jets rozhodli v 59. minutě

New York Rangers porazili New Jersey 4:3 zásluhou Miky Zibanejada, který se blýskl třemi brankami a nahrávkou. Pro švédského útočníka to byl druhý hattrick v kariéře. Chytil ani útočník Devils Pavel Zacha se bodově neprosadili.

VIDEO: Sestřih utkání New Jersey - NY Rangers

Winnipeg zdolal Columbus 4:3. O vítězný gól se postaral útočník Kyle Connor, jenž dvěma trefami a vítězným nájezdem zařídil triumf Jets i v úterním duelu na ledě Bruins. Střední útočník poražených Blue Jackets Lukáš Sedlák nebodoval.

Brandon Dubinsky a Dmitry Kulikov z Winnipegu se hlásíFoto John Woods/The Canadian Press via AP

Výsledky:

Boston - Philadelphia 2:3 v prodl. (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 4. a 26. Pastrňák - 20. Giroux (Voráček), 51. Lindblom (Voráček), 63. Sanheim. Střely na branku: 25:41. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. Sanheim (Philadelphia), 2. Pastrňák, 3. Rask (oba Boston).

Winnipeg - Columbus 4:3 (1:2, 1:1, 2:0)
Branky: 5. Scheifele, 34. Appleton, 49. Roslovic, 59. Connor - 9. Panarin, 14. Anderson, 35. Bjorkstrand. Střely na branku: 26:31. Diváci: 15.321. Hvězdy zápasu: 1. Wheeler (Winnipeg), 2. Panarin (Columbus), 3. Trouba (Winnipeg).

New Jersey - NY Rangers 3:4 (2:1, 0:1, 1:2)
Branky: 6. Hischier, 17. Johansson, 46. Jakovlev - 20., 37. a 56. Zibanejad, 45. Kreider. Střely na branku: 22:25. Diváci: 16.514. Hvězdy zápasu: 1. Zibanejad, 2. Zuccarello (oba Rangers), 3. Hischier (New Jersey).

Brankář Carter Hart ani obránce Robert Hägg na pokus Davida Pastrňáka nestačili
Brankář Carter Hart ani obránce Robert Hägg na pokus Davida Pastrňáka nestačili

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud