1. března 2019 • 17:03

Nejhorší tým NHL mění trenéra. Bouchera střídá zkušený Crawford

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

U hokejistů Ottawy skončil po bezmála třech letech trenér Guy Boucher. Na střídačce nejhoršího týmu NHL ho nahradil dosavadní asistent Marc Crawford, který byl jmenován dočasným koučem. Senators prohráli posledních šest zápasů a ztrácejí pět bodů na předposlední Los Angeles.



V minulém ročníku skončila Ottawa předposlední, přitom o rok dříve pod Boucherovým vedením málem došel do finále Stanleyova poháru.

"Rád bych Guyovi poděkoval za tři roky jeho služeb. Je to dobrý člověk a skvěle reprezentoval náš klub. Nicméně v tuto chvíli potřebujeme něco jiného k tomu, aby se nám povedlo přebudovat mužstvo," uvedl generální manažer Pierre Dorion. "Marc coby prozatímní kouč nám dodá jiný pohled a navíc má i bohaté zkušenosti," dodal.

Osmapadesátiletý Crawford působil v Ottawě třetí sezonu v roli asistenta. Předtím stejně jako Boucher trénoval ve švýcarské lize. V NHL absolvoval v roli kouče Québecu, Colorada, Vancouveru, Los Angeles a Dallasu celkem 1151 zápasů. S Coloradem v roce 1996 vyhrál Stanley Cup, o dva roky později byl hlavním trenérem kanadské reprezentace na olympijských hrách v Naganu. Jako hlavní kouč pracoval v zámořské lize naposledy před osmi lety v Dallasu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud