1. května 2019 • 06:56

Krejčího pas Bostonu nepomohl, Couture se utrhl a San Jose vede

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | David Krejčí asistoval u jediné branky Bostonu, který podlehl v Columbusu 1:2 a v semifinále Východní konference NHL prohrává 1:2 na zápasy. Útočník Logan Couture se blýskl hattrickem, kterým zařídil San Jose v semifinále Západní konference výhru 4:2 v Coloradu a vedení v sérii 2:1.



Columbus, který v úvodním kole play off vyřadil suveréna základní části Tampu Bay, trápí i dalšího favorita. Skóre otevřel v jeho prospěch v závěru první třetiny střelou z mezikruží Boone Jenner a ve 33. minutě zvýšil v přesilové hře z dorážky Matt Duchene.

"Když vidíte, že se vaše elitní lajna snaží nejen něco vytvořit v útoku, ale že poctivě maká i směrem dozadu, strhne to i ostatní. Každý chce přispět a Booneho řada dnes vstřelila opět klíčový gól," vysvětlil kapitán Columbusu Nick Foligno formu týmu, který v play off vyhrál šest ze sedmi zápasů.

Před kontaktním gólem Bostonu převzal Jake DeBrusk v blízkosti útočné modré čáry puk od Krejčího a výpad po levé straně zakončil šťastnou trefou. Kotouč, který propasíroval pod chrániči Sergeje Bobrovského, skončil jen těsně za brankovou čárou. Vyrovnat ale Bruins nedokázali.

Columbus praktikuje náročnou fyzickou hru a v zápase měl téměř dvakrát více hitů než soupeř (53:28). "Všiml jsem si toho. Vypovídá to o tom, že jsme kontrovali puk a měli ho častěji na hokejkách, což je pozitivní. Musíme jim dát ale pocítit, že umíme hrát také tvrdě," řekl DeBrusk.

VIDEO: Podívejte se na porážku Bostonu v sestřihu

San Jose mělo v úvodní třetině navrch. Za bezbrankového stavu trefili Sharks dvakrát tyč a jednu hezkou individuální akci nedotáhl do gólové podoby Tomáš Hertl. Před odchodem do kabin ale zúročili aktivitu, když se prosadili Couture a Timo Meier. Colorado ztrátu smazalo. Na konci druhé třetiny snížil Nathan MacKinnon a v 52. minutě vyrovnal tečí Matt Nieto. Za 65 sekund ale strhl Couture vedení opět na stranu hostů a v poslední minutě i zpečetil výhru.

"Nebudu lhát, že to pro mě nic neznamená. Je to něco mimořádného," prohlásil Couture o svém prvním hattricku v play off. Útočník San Jose je s devíti góly také nejlepším střelcem vyřazovací části. "Ještě jsme nevyhráli, takže se o moje čísla nestarám. Klidně bych mohl mít celé play off nula bodů, a pokud vyhrajeme Stanleyův poháru, budu nejšťastnějším člověkem v kabině," dodal.

MacKinnon litoval nepovedeného vstupu Colorada do utkání. "Ale těší mě, že jsme zápas nezahodili a vyrovnali. Hráli jsme za stavu 0:2 s větším zaujetím, hráli jsme dobře. Jen je škoda, že nám nešly přesilovky. To nám ublížilo," řekl MacKinnon. Trenér soupeře Peter DeBoer řekl, že cítil i po vyrovnání z hráčů na střídačce klid. "Líbilo se mi, jak jsme zareagovali. Sice byl stav 2:2, ale zasloužili jsme si být v lepší pozici. Věděli jsme, co je potřeba udělat, a povedlo se to," řekl kouč.

VIDEO: Podívejte se v sestřihu na tři góly, které vstřelil Logan Couture

2. kolo play off NHL:

Východní konference - 3. zápas:

Columbus - Boston 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky: 19. Jenner, 33. Duchene - 40. DeBrusk (Krejčí). Střely na branku: 34:37. Diváci: 19.337. Hvězdy zápasu: 1. Bobrovskij, 2. Jenner, 3. Duchene (všichni Columbus). Stav série: 2:1.

Západní konference - 3. zápas:

Colorado - San Jose 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)
Branky: 36. MacKinnon, 52. Nieto - 16., 53. a 60. Couture, 19. Meier. Střely na branku: 27:31. Diváci: 18.106. Hvězdy zápasu: 1. Couture (San Jose), 2. Grubauer (Colorado), 3. Meier (San Jose). Stav série: 1:2.

Logan Couture se blýskl hattrickem, kterým zařídil San Jose v semifinále Západní konference výhru 4:2 v Coloradu a vedení v sérii 2:1.
Logan Couture se blýskl hattrickem, kterým zařídil San Jose v semifinále Západní konference výhru 4:2 v Coloradu a vedení v sérii 2:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud