Martin Tomaides
Premium
13. října 2019 • 14:15

Po ráně pukem skoro přišel o oko. Čechy miluju, řekl asistent Flyers

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

NHL v Praze byla lákadlem pro každého hokejového milovníka. V centru Evropy byly rázem k vidění hvězdy jako Jonathan Toews, Patrick Kane, Duncan Keith, Jakub Voráček či Claude Giroux. Zajímavé životní příběhy přivezla na bitvu mezi Philadelphií a Chicagem i jiná jména. Například Ian Laperriere, pětačtyřicetiletý asistent trenéra Flyers, který musel ukončit v roce 2010 kariéru kvůli tomu, že se rozhodl obličejem blokovat golfový úder soupeře...



V NHL odehrál celkem 1082 zápasů, už sedm sezon je ve Philadelphii asistentem trenéra, přesto když ho člověk jde zpovídat, budí to větší pozornost, než když si na rozhovor vyžádá Girouxe či Ivana Provorova. „Kolik jsi mu zaplatil?" ptal se bývalého útočníka jeden z kustodů mužstva a díval se směrem ke zpovídanému. Podobné to bylo i když kolem prošel trenér Alain Vigneault, který se jen smál a na bývalého bijce si ukazoval.

„Co je, jsem důležitej,“ pokřikoval Laperriere s úšklebkem k vůdci střídačky.

Flyers byli v Praze v pohodě a dobré náladě. Stejně jako oblíbený "Lappy", který si užíval návštěvu Česka a Evropy obecně. Starý kontinent neviděl úplně poprvé, ale Prahu ano. Jako milovník historie si ji užil.

„Já a Jake Voráček jsme totiž jako jediní viděli film Anthropoid,“ řekl milovník filmů z druhé světové války, který tak mohl osobně navštívit kostel sv. Cyrila a Metoděje, kde výsadkáři v červnu 1942 bojovali s nacistickou přesilou. „Jsem rád, že jsem si to prohlédl naživo, člověk mohl cítit tu atmosféru,“ vykládal pětačtyřicetiletý rodák z Montrealu, který si město a jeho krásné vyhlídky užíval na procházkách společně s brankářským trenérem Kimem Dillabaughem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud