11. listopadu 2019 • 06:32

Pastrňák neproměnil dva nájezdy a Boston padl. Chytil a Faksa s gólem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | David Pastrňák podruhé v řadě nebodoval a Boston znovu nevyhrál. Tentokrát padl 2:3 po nájezdech s Philadelphií a český útočník v zápase neproměnil trestné střílení ani závěrečný nájezd. Havířovský rodák je s 15 zásahy stále nejlepším střelcem soutěže, ale v čele produktivity ho vystřídal Leon Draisaitl, který čtyřmi přihrávkami pomohl Edmontonu k výhře 6:2 v Anaheimu.



Radek Faksa skóroval ve druhém utkání za sebou a za svůj výkon byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu, ale neodvrátil ve Winnipegu prohru Dallasu 2:3 v prodloužení. Branka Filipa Chytila nestačila New Yorku Rangers, který doma podlehl Floridě 5:6 po nájezdech. Pavel Zacha si připsal asistenci u rozdílové branky New Jersey, které zvítězilo ve Vancouveru 2:1. Filip Hronek pomohl přihrávkou Detroitu k výhře 3:2 nad Vegas.

Pastrňák měl velkou šanci rozhodnout zápas v 55. minutě, kdy se postavil za stavu 2:2 podruhé v kariéře NHL k trestnému střílení. Český útočník si před Carterem Hartem trochu přibrzdil, snažil se ho rozhýbat rameny a šel do forhendové kličky, ale gólmana Philadelphie v konečné fázi nepřehodil. Oba se opět střetli i v nájezdech, který Pastrňák musel proměnit, aby zápas pokračoval. Tentokrát zvolil bekhendový blafák, ale Hart mu úmysl vystihl a puk vypíchl.

Boston nabral v první třetině dvoubrankové manko a vyrovnal až dvěma góly ve třetím dějství. "Na začátku jsme byli trochu pomalí," přiznal Pastrňák. "Oni létali, jely jim nohy. Měli utkání i včera a na druhý den máte obvykle první třetinu pocit, jako kdybyste nepřestali hrát. Je to o nás. Měli jsme na to být připraveni. Vždy je těžké dohánět ztrátu, proto je dobré, že jsme zabojovali a získali bod," dodal.

Pastrňákovi sice minule připsali v Detroitu druhou asistenci, ale později ji zrušili. Nebodoval ani proti Philadelphii a Boston, který se pohybuje na špičce tabulky, bez jeho příspěvku prohrál oba zápasy.

VIDEO: Sestřih utkání Boston - Philadelphia

"Máme skvělý tým a chceme to dokazovat každý zápas. Stejně tak se ale na nás chtějí soupeři vytáhnout," řekl Pastrňák. "Hlavně musíme hrát naplno celý zápas. V Detroitu jsme hráli třicet minut, proti Philadelphii až od třetí třetiny," podotkl David Krejčí. O čtvrté výhře Philadelphie v řadě rozhodl v rozstřelu Joel Farabee, jeho spoluhráč Jakub Voráček nebodoval.

Pastrňák zůstal na třiceti bodech (15+15), Draisaitl mu odskočil na 34 (14+20). Z přihrávek německého útočníka těžil Connor McDavid, který vstřelil hattrick a překonal hranici 400 bodů v kariéře. Lídr Edmontonu je osmým hráčem v historii soutěže, který tuto metu zdolal před 23. narozeninami. Před ním to dokázali Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Peter Šťastný, Eric Lindros, Mike Bossy, Sidney Crosby a Bryan Trottier.

Faksa druhým nejlepším střelcem Stars

Dallas otočil ve druhé třetině skóre dvěma trefami na 2:1. Do vedení ho poslal Faksa, který nejdříve výborně napadal za brankou a poté tečoval střelu Esy Lindella od modré čáry. Český útočník vstřelil tři góly v posledních dvou zápasech. Winnipeg ale na začátku třetí třetiny vyrovnal trefou Andrewa Coppa a prodloužení rozhodl v čase 60:21 Mark Scheifele.

Faksa se zlepšil na pět gólů, v Dallasu jich dal více jen Roope Hintz (9). I proto si kouč Stars Jim Montgomery posteskl, že mu chybí více branek od klíčových hráčů. Jeden z lídrů Jamie Benn skóroval jen jednou v 18 zápasech. Corey Perry se trefil dvakrát, Joe Pavelski a Tyler Seguin třikrát. "Musí chtít rozhodovat zápasy. U Winnipegu to tak dnes bylo. Naše góly dávali Janmark a Faksa, to jsou hráči třetí a čtvrté řady," řekl.

VIDEO: Sestřih utkání Winnipeg - Dallas

Chytil od povolání z farmy vstřelil čtyři branky v šesti odehraných zápasech. Dvacetiletý útočník se prosadil krásnou individuální akcí, při níž převzal puk na červené čáře, oklamal kličkou obránce a vyrovnal. Odstartoval gólem divokou druhu třetinu, v níž Rangers otočili z 1:2 na 5:4. Florida ale ve 48. minutě vyrorovnala a rozstřel rozhodl Vincent Trocheck.

VIDEO: Sestřih utkání NY Rangers - Florida

Pavel Zacha si připsal asistenci u rozdílové branky New Jersey, které zvítězilo ve Vancouveru 2:1. Devils si vypracovali dvoubrankový náskok v úvodní třetině, v níž se během 22 sekund prosadili Wayne Simmonds a Jesper Bratt. Za domácí už jen snížil Brock Boeser.

Filip Hronek pomohl přihrávkou Detroitu k výhře 3:2 nad Vegas. Red Wings v utkání dvakrát vyrovnali, v prvním případě i s přispěním českého obránce. Zápas rozhodl půl minuty před koncem Anthony Mantha.

Góly

Domácí: 45:59. Heinen, 52:22. Marchand

Hosté: 13:50. Konecny, 17:56. P. Myers, . Farabee

Sestavy

Domácí: Halák (T. Rask) – Chára (C), Clifton, Carlo, Krug (A), McAvoy, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Coyle, Krejčí, Heinen – Senyshyn, P. Lindholm, Bjork – Wagner, Kuraly, Nordström.

Hosté: Hart (Elliott) – Niskanen, Provorov, Braun, Gostisbehere, P. Myers, Sanheim – Farabee, Giroux (C), J. van Riemsdyk – Konecny, Couturier (A), Lindblom – Voráček, K. Hayes (A), Twarynski – Pitlick, Andreoff, M. Raffl.

Rozhodčí

Charron, Rank – Murchison, Mach

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17 193 diváků

Góly

Domácí: 03:24. Rakell, 43:11. Jones

Hosté: 01:28. Nugent-Hopkins, 10:40. McDavid, 27:45. Nugent-Hopkins, 30:23. Kassian, 47:14. McDavid, 53:25. McDavid

Sestavy

Domácí: Gibson (R. Miller) – Del Zotto, Fowler, Mahura, Gudbranson, Ja. Larsson, Holzer – N. Ritchie, Getzlaf (C), O. Kaše – Rakell (A), Henrique, Silfverberg (A) – Comtois, Steel, Terry – Jones, D. Grant, Rowney.

Hosté: Koskinen (M. Smith) – Nurse, Bear, Klefbom (A), Persson, K. Russell, Benning – Draisaitl, McDavid (C), Kassian – Neal, Nugent-Hopkins (A), Chiasson – Khaira, Sheahan, J. Archibald – M. Granlund, Haas, P. Russell.

Rozhodčí

Luxmore, St. Pierre – Gawryletz, Shewchyk

Stadion

Honda Center, Anaheim

Góly

Domácí: 05:18. P. Kane, 12:00. Dach, 12:10. P. Kane, 17:28. J. Toews, 56:26. Saad

Hosté: 16:29. W. Nylander, 42:27. W. Nylander, 52:41. Tavares, 59:18. A. Johnsson

Sestavy

Domácí: Lehner (Crawford) – Keith (A), E. Gustafsson, de Haan, Seabrook (A), Määttä, Boqvist – Saad, J. Toews (C), A. Nylander – DeBrincat, D. Strome, P. Kane – Z. Smith, Kämpf, D. Kubalík – Caggiula, Dach, A. Shaw. Hlavní trenér: Jeremy Colliton.

Hosté: Hutchinson (Andersen) – Rielly (A), Ceci, Muzzin, Barrie, Dermott, Holl – Moore, Tavares (C), Kapanen – A. Johnsson, Matthews (A), W. Nylander – I. Michejev, Kerfoot, Spezza – Timashov, N. Shore, F. Gauthier. Hlavní trenér: Mike Babcock.

Rozhodčí

Graham Skilliter, Steve Kozari. Čároví: Kyle Flemington, Ryan Galloway

Stadion

United Center, Chicago

Návštěva

21598 diváků

Góly

Domácí: 32:40. Boeser

Hosté: 11:48. Simmonds, 12:10. Bratt

Sestavy

Domácí: Markström (Demko) – T. Myers, Edler (A), Ch. Tanev (A), Q. Hughes, Stecher, Jo. Benn – Virtanen, Horvat (C), Bärtschi – Boeser, E. Pettersson, J. T. Miller – Leivo, B. Sutter, Pearson – Gaudette, Beagle, Schaller.

Hosté: Blackwood (Schneider) – Severson, A. Greene (C), P. K. Subban, Butcher, Tennyson, Müller – Palmieri, J. Hughes, Hall (A) – Bratt, Hischier, Zacha – N. Gusev, Zajac (A), Coleman – Simmonds, Rooney, Wood.

Rozhodčí

Peel, Joannette – Nagy, Gibbons

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Návštěva

18 871 diváků

Góly

Domácí: 19:15. Athanasiou, 50:57. Bowey, 59:29. Mantha

Hosté: 16:27. Marchessault, 29:04. Pacioretty

Sestavy

Domácí: J. Bernier (Howard) – Nemeth, Hronek, Bowey, Green, McIlrath, Cholowski – Bertuzzi, D. Larkin, Mantha – Fabbri, Filppula, Athanasiou – Perlini, Nielsen, Erne – Helm, Ehn, Abdelkader.

Hosté: M. Subban (M.-A. Fleury) – McNabb, Schmidt, Engelland, Theodore, Holden, Hague – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Pacioretty, Stastny, Mark Stone – Pirri, Eakin, Glass – Carrier, N. Roy, Reaves.

Rozhodčí

Walsh, StLaurent – Cherrey, Tobias

Stadion

Little Caesars Arena, Detroit

Návštěva

19.057 diváků

Góly

Domácí: 05:06. R. Lindgren, 21:28. Chytil, 25:31. Skjei, 27:31. Kakko, 38:35. Kreider

Hosté: 18:13. Barkov, 18:43. Toninato, 24:42. Dadonov, 28:30. Vatrano, 47:01. B. Boyle, . Trocheck

Sestavy

Domácí: H. Lundqvist (Georgijev) – Trouba, Hájek, DeAngelo, Skjei, Fox, R. Lindgren – Fast, R. Strome, Panarin – Bučněvič, Chytil, Kreider – Kakko, B. Howden, Lemieux – McKegg, Br. Smith, L. Andersson.

Hosté: Montembeault (Bobrovskij) – Ekblad, Weegar, Strålman, Matheson, Brown, Yandle – Dadonov, Barkov, Huberdeau – Connolly, Trocheck, Hoffman – Malgin, Vatrano, Sceviour – B. Boyle, Hunt, Toninato.

Rozhodčí

Chmielewski, Brenk – Daisy, Rody

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

17 464 diváků

Góly

Domácí: 19:33. Laine, 41:52. Copp, 60:21. Scheifele

Hosté: 25:22. Janmark, 30:27. Faksa

Sestavy

Domácí: Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey, Poolman, D. Kulikov, Pionk, Beaulieu, Sbisa – Connor, Scheifele, Laine – Ehlers, Wheeler, Roslovic – Copp, Lowry, Perreault – Luoto, Gustafsson, L. Shaw.

Hosté: Chudobin (Bishop) – Sekera, Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Hanley, Fedun – Gurjanov, Seguin, Radulov – Ja. Benn, Dickinson, Pavelski – Cogliano, Faksa, Comeau – Janmark, Dowling, Perry.

Rozhodčí

Stadion

Bell MTS Place, Winnipeg

Jakub Voráček takhle vypomáhal v obraně Flyers
Jakub Voráček takhle vypomáhal v obraně Flyers

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud