3. prosince 2019 • 06:40

Zadina podruhé v řadě nahrával, Detroit ale podesáté za sebou padl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Český útočník Filip Zadina si v pondělním utkání NHL připsal asistenci u jediné branky Detroitu, který podlehl doma New York Islanders 1:4 a prohrál podesáté za sebou. Dvacetiletý pardubický odchovanec bodoval podruhé za sebou a má na kontě v této sezoně z pěti zápasů v dresu Red Wings dvě asistence.



Detroit prohrával po první třetině po brankách Anderse Leeho a Anthonyho Beauvilliera 0:2 a snížil v polovině utkání v přesilové hře. Zadina našel z pravého kruhu před brankou volného Tylera Bertuzziho, který ještě Semjona Varlamova nepřekonal, ale z dorážky už skóroval Dylan Larkin.

Jenže za šest minut vrátil Islanders rovněž v početní výhodě dvoubrankový náskok Jordan Eberle, který v závěrečném dějství dovršil výhru. Byly to pro něj v 15. utkání sezony první góly. Detroit nebodoval poosmé za sebou a z uplynulých deseti utkání získal jen dva body.

„Je to další zápas, v němž se nám dařilo vytvářet si šance, ale neproměňujeme je a pak dá gól soupeř. Musíme najít cestu, jak být produktivnější,“ řekl Larkin.

VIDEO: Sestřih utkání Detroit - NY Islanders

Zadina, jehož si vybral Detroit loni jako šestku draftu, sehrál po příchodu z farmy z Grand Rapids z nižší AHL pátý zápas a na kontě má dvě asistence. V součtu s koncem minulého ročníku má v NHL bilanci pěti bodů (1+4) ze 14 duelů.

Chicago dostalo další nálož

Těžkým obdobím prochází také Chicago, které doma podlehlo St. Louis 0:4. Blackhawks si připsali třetí výraznou porážku za sebou, když v předchozím dvojzápase s Coloradem podlehli doma 2:5 a venku dokonce 3:7.

„Odehráli jsme tři naprosto příšerná utkání. A je hodně frustrující, když jste u toho. Musíme se z toho dostat poctivou prací, dál makat a být prostě lepší,“ řekl zkušený bek poražených Brent Seabrook.

VIDEO: Sestřih utkání Chicago - St.Louis

V první třetině se zapsali mezi střelce Mackenzie MacEachern a Jaden Schwartz, ve třetí pak zvýraznili rozdíl ve skóre Brayden Schenn a Tyler Bozak. Dvacáté čisté konto v NHL udržel díky 38 zákrokům Jake Allen.

V dresu poražených vyšli naprázdno nejen Dominik Kubalík s Davidem Kämpfem, ale po sérii 15 zápasů také jedna z klíčových postav Chicaga Patrick Kane. Skončila tak nejdelší bodová série této sezony, Kane si během ní připsal 24 bodů (11+13), předtím nebodoval naposledy 29. října při prohře 0:3 v Nashvillu. Jeho dlouholetý spoluhráč Jonathan Toews tak nebude zrovna v dobrém vzpomínat na 900. zápas v základní části NHL.

Devils jsou v NHL druzí od konce

Pořádně nastartovat se nedaří ani New Jersey. Zápas v Buffalu pro Devils skončil výpraskem 1:7. I proto se mužstvo krčí na předposledním místě Východní konference a po Detroitu je druhé nejhorší v soutěži.

Hokejisté New Jersey však v pondělí mohli sotva svoji bilanci vylepšit, když prohráli první třetinu 0:5. Během úvodní sedmiminutovky udeřili Jack Eichel, Jeff Skinner a Conor Sheary, který pak zvyšoval i na 4:0.

VIDEO: Sestřih utkání Buffalo - New Jersey

Až po šestém zásahu Sabres se prosadili i hosté, když skóroval Nico Hischier. U toho také zůstalo, přestože Devils vyslali na domácího brankáře Linuse Ullmarka 45 střel, což je jejich nové maximum v sezoně. „Dochází mi slova, abych vysvětlil, proč hrajeme takhle,“ řekl útočník poražených Taylor Hall. Jeho parťák Pavel Zacha měl nelichotivou bilanci čtyř minusových bodů.

Vegas slaví, výhru bral i Anaheim

Bodová série pěti zápasů, během níž čtyřikrát slavili výhru a přemohl je pouze Boston, skončila New York Rangers. Prohráli doma s Vegas 1:4, Golden Knights se naopak dočkali poprvé od začátku sezony třetí výhry po sobě. Hlavní podíl na ní měl útočník Alex Tuch, jenž se prosadil dvakrát v úvodních čtyřech minutách.

„Nebyli jsme připravení naskočit do zápasu naplno hned od začátku. Vypadali jsme líně,“ přiznal kouč poražených David Quinn.

V souboji dvou kalifornských celků přehrál Anaheim nejhorší celek Zapadní konference Los Angeles 4:2 a má tak na Kings k dobru čtyři body.

Bodování:

1. McDavid (Edmonton) 29 51 (19+32)
2. Draisaitl (Edmonton) 29 50 (18+32)
3. Marchand (Boston) 27 43 (18+25)
4. Pastrňák (Boston) 27 42 (25+17)
5. MacKinnon (Colorado) 26 42 (17+25)
6. Eichel (Buffalo) 28 38 (17+21)
7. Carlson (Washington) 28 37 (8+29)
8. Kane (Chicago) 27 33 (14+19)
9. Panarin (NY Rangers) 26 33 (12+21)
10. Ovečkin (Washington) 28 31 (20+11)

Góly

Domácí: 02:46. Eichel, 04:59. Skinner, 06:57. Sheary, 16:41. Sheary, 19:02. Asplund, 24:40. Olofsson, 32:08. Jokiharju

Hosté: 28:10. Hischier

Sestavy

Domácí: Ullmark (C. Hutton) – Ristolainen, Montour, Bogosian, McCabe, Jokiharju, Scandella – S. Reinhart, Eichel, Olofsson – Vesey, Ma. Johansson, Mittelstadt – Sheary, Jo. Larsson, Skinner – C. Miller, Asplund, Girgensons.

Hosté: Domingue (20. Blackwood) – Severson, A. Greene, P. K. Subban, Vatanen, Tennyson, Butcher – Palmieri, Hischier, J. Boqvist – N. Gusev, Zajac, Coleman – Bratt, Zacha, Hall – Simmonds, Rooney, Wood.

Rozhodčí

Pochmara, Sutherland – Suchánek, Fournier

Stadion

KeyBank Center, Buffalo

Góly

Domácí: 35:15. Lemieux

Hosté: 01:34. Tuch, 03:50. Tuch, 24:44. R. Smith, 26:20. Pacioretty

Sestavy

Domácí: H. Lundqvist (Georgijev) – Trouba, Skjei, Fox, R. Lindgren, DeAngelo, Hájek – Kakko, R. Strome, Panarin – Bučněvič, Zibanejad (A), Lemieux – Fast (A), Chytil, Kreider (A) – Br. Smith, B. Howden, Haley.

Hosté: M. Subban (Sparks) – Schmidt, McNabb, Theodore, Hague, Engelland (A), Merrill – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Mark Stone (A), Stastny, Pacioretty – Tuch, Glass, Carrier – Reaves, N. Roy, Nosek.

Rozhodčí

O´Rourke, MacDougall – Alphonso, Pancich

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

16 325 diváků

Góly

Domácí: 30:36. D. Larkin

Hosté: 08:46. Lee, 13:17. Beauvillier, 36:34. Eberle, 53:24. Eberle

Sestavy

Domácí: J. Bernier (Comrie) – Hronek, Nemeth, Green, Cholowski, Biega, McIlrath – Glendening (A), D. Larkin (A), Bertuzzi – Fabbri, Filppula, Athanasiou – Zadina, Nielsen (A), Helm – Erne, Ehn, Perlini.

Hosté: Varlamov (Greiss) – Boychuk, Leddy, Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews – Jo. Bailey (A), Barzal, Lee (C) – Brassard, B. Nelson, Beauvillier – Eberle, Koivula, Komarov – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

Rozhodčí

Peel, Syvret – Kovachik, Shewchyk

Stadion

Little Caesars Arena, Detroit

Návštěva

17 510 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 02:34. MacEachern, 14:22. Schwartz, 48:56. B. Schenn, 58:11. Bozak

Sestavy

Domácí: Crawford (Lankinen) – Määttä, C. Murphy, de Haan, Seabrook, E. Gustafsson, Koekkoek – Saad, J. Toews, A. Nylander – DeBrincat, Carpenter, P. Kane – Kämpf, D. Kubalík, Wedin – Dach, A. Shaw, Z. Smith.

Hosté: Allen (Binnington) – Parayko, Pietrangelo, Bouwmeester, Faulk, Dunn, Bortuzzo – Schwartz, B. Schenn, Walker – Sanford, R. O'Reilly, Perron – Barbašev, Bozak, Thomas – MacEachern, J. de La Rose, Brouwer.

Rozhodčí

Stadion

United Center, Chicago

Góly

Domácí: 05:14. D. Grant, 09:47. Silfverberg, 26:57. Rowney, 59:22. D. Grant

Hosté: 26:01. MacDermid, 31:42. Prochorkin

Sestavy

Domácí: R. Miller (Stolarz) – H. Lindholm, Del Zotto, Fowler, Gudbranson, Guhle, Holzer – Rakell, Getzlaf, Terry – D. Shore, Henrique, Silfverberg – N. Ritchie, Steel, O. Kaše – Deslauriers, D. Grant, Rowney.

Hosté: J. Campbell (Quick) – Walker, Doughty, J. Ryan, Roy, B. Hutton, MacDermid – Iafallo, Kopitar, D. Brown – J. Carter, Amadio, Toffoli – A. Kempe, Lizotte, Wagner – Clifford, Prochorkin, Lewis.

Rozhodčí

Luxmore, Joannette – Brisebois, Gawryletz

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

15.434 diváků

Casey Cizikas z Islanders padá na led, šance využívá obránce Filip Hronek
Casey Cizikas z Islanders padá na led, šance využívá obránce Filip Hronek

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud