16. června 2020 • 08:44

Reichelův syn v NHL: Winnipeg mi dal šanci, je to odměna za dřinu!

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Kristian Reichel podepsal jako volný hráč v NHL dvouletou nováčkovskou smlouvu s Winnipegem. Dvaadvacetiletý syn olympijského vítěze z Nagana a trojnásobného mistra světa Roberta Reichla působil v uplynulých dvou sezonách na farmě Jets v Manitobě, s kterou měl kontrakt pro AHL.



"Jsem rád, že to takhle dopadlo, že i přesto, že mě nikdo nedraftoval, tak mi dal Winnipeg šanci. Teď doufám, že mě to posune dál v mé kariéře a budu zase kousek blíž k NHL. Je to odměna za tu dřinu a teď vím, že to mělo smysl," citoval Kristiana Reichela klubový web Vervy Litvínov. 

V případě působení v NHL si Reichel vydělá za dvě sezony celkem 1,475 milionu dolarů a navíc má na oba ročníky jistý podpisový bonus po 15 tisících dolarů. V případě pokračování na farmě bude mít základní příjem 70 tisíc dolarů ročně. V uplynulé sezoně si připsal v 39 zápasech AHL 17 bodů za 12 branek a pět asistencí.

Prosadí se Kristian Reichel ve Winnipegu? Zapojte se do nových diskuzí na iSport.cz >>>

Celkem za dva roky v AHL zaznamenal v 94 utkáních 27 bodů za 14 gólů a 13 přihrávek. Do Severní Ameriky zamířil z mateřského Litvínova před sezonou 2017/18 a strávil rok v juniorské WHL v celku Red Deer Rebels. V české nejvyšší soutěži má účastník jednoho mistrovství světa osmnáctek a dvou světových šampionátů dvacítek na kontě 66 utkání a 12 bodů za pět branek a sedm asistencí.

Jeho otec Robert Reichel hrál v NHL za Calgary, New York Islanders, Phoenix a Toronto. S 630 body za 252 branek a 378 asistencí z 830 duelů je třináctým nejproduktivnějším Čechem v historii nejlepší ligy světa. V 70 utkáních play off přidal bývalý centr 31 bodů za osm gólů a 23 přihrávek.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana deníku Sport 15. června Titulní strana deníku Sport 15. červnaFoto Sport

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud