11. července 2020 • 08:24

Dohoda v NHL! Hvězdy se vrátí na olympiádu, hokej se spustí v srpnu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolektivní smlouva v NHL byla prodloužena do září 2026. V pátek ji ratifikovali členové hráčské asociace NHLPA a Rada guvernérů NHL. Dohoda obou stran počítá s návratem hráčů nejlepší hokejové ligy světa na olympijské hry v letech 2022 v Pekingu a 2026 v Miláně a Cortině d'Ampezzo.



K tomu, aby se nejlepší hráči světa představili po odmlce v Pchjongčchangu (2018) po osmi letech znovu pod pěti kruhy, je nyní ještě zapotřebí najít společnou řeč s Mezinárodním olympijským výborem (MOV) a Mezinárodní hokejovou federací (IIHF). Právě postoj NHL se ale podle všeho jeví jako nejdůležitější krok.

Současná kolektivní smlouva schválená v lednu 2013 měla vypršet v polovině září 2022. Díky jejímu prodloužení bude platná až do 15. září 2026. Platový strop pro příští ročník 2020/21 byl nastaven na 81,5 milionu dolarů, zůstane tak stejný jako v současné pozastavené sezoně. V dalších ročnících bude možné ho za určitých okolností navýšit.

Vedení soutěže rovněž potvrdilo, že sezona přerušená 12. března pandemií koronaviru se dohraje v halách Rogers Place v Edmontonu a Scotiabank Arena v Torontu. Opět se rozběhne pěti zápasy 1. srpna, přičemž obě centrální místa budou využita pro kvalifikační série a následně i první dvě kola samotného play off. V Edmontonu se pak odehrají finálové série obou konferencí a závěrečné boje o Stanley Cup.

Nic takového jsem nezažil, říká Nečas o Stloukalově výbuchu. Co Frolík?
Video se připravuje ...

Pět Jágrových dekád: Jak se legenda měnila od 80. let až dodnes?
Video se připravuje ...

Pasta perlil v roušce: Ty vole, nejde v tom moc mluvit
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud