27. srpna 2020 • 06:50

Boston schytal výprask, do branky musel i Vladař. Francouz se dočkal

Autor: ČTK, ros, jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Ondřej Palát se podílel gólem a přihrávkou na kanonádě Tampy Bay, která ve 2. kole play off NHL přehrála Boston 7:1 a ujala se v sérii vedení 2:1. Na straně poražených si připsal asistenci David Pastrňák a do branky se za stavu 1:4 dostal Daniel Vladař, který si odbyl premiéru v soutěži. Další český gólman Pavel Francouz si připsal v NHL první výhru v play off, poté co Colorado i díky jeho 33 zásahům zdolalo Dallas 6:4 a snížilo stav série na 1:2. Philadelphia promarnila třígólový náskok, ale nakonec zdolala New York Islanders 4:3 v prodloužení a vyrovnala na 1:1.



Palát, který o den dříve rozhodl o výhře Tampy Bay v prodloužení, otevřel ve třinácté minutě skóre v přesilové hře. Český útočník se prosadil i se štěstím, jeho střelu z pravého kruhu bez přípravy přizvedl hokejkou Zdeno Chára do horního růžku. O patnáct sekund později zvýšil Yanni Gourde a další faul Bostonu potrestal v úvodu druhé třetiny střelou od modré Michail Sergačjov.

Brad Marchand snížil a asistenci si u jeho trefy připsal Pastrňák. Havířovský rodák bodoval ve všech pěti zápasech letošního play off, do kterých nastoupil (2+7). Tampa Bay ale ve 29. minutě využila třetí početní výhodu v utkání, když Palátovu střelu dorazil Alex Killorn, a vyhnala z branky Jaroslava Haláka.

Daniela Vladaře, který si tak odbyl soutěžní debut v NHL, přivítala Tampa třemi góly v rozmezí 36. až 44. minuty. O nulu připravil českého brankáře Brayden Point, který si ho v úniku vychutnal forhendovou kličkou. Z dalšího přečíslení udeřil Killorn a po hezké kombinaci završil gólový účet Nikita Kučerov, který byl se čtyřmi body (1+3) vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Vladař si připsal dvanáct zákroků.

VIDEO: Podívejte se na dominantní představení Tampy v sestřihu

Francouz se konečně dočkal první výhry v play off

Francouz si připsal po restartu NHL čisté konto ve skupině o nasazení do play off, ve vyřazovací části se teď dočkal první výhry ve čtvrtém startu. V 1. kole s Arizonou chytal při jediné prohře Colorada, Avalanche pak s ním v sestavě ztratili první dva zápasy s Dallasem (3:5 a 2:5). Český gólman naskočil do série se Stars po první třetině úvodního zápasu, kdy vystřídal zraněného Philippa Grubauera.

Ve středu Francouz inkasoval ve 12. minutě, Colorado ale ovládlo druhou třetinu a otočilo na 3:1. Dallas odpověděl stejným způsobem v rozmezí 45. až 51. minuty a vedl 4:3. Už za 75 sekund ale vyrovnal Mikko Rantanen a pátý gól dal vzápětí Nazem Kadri. První výhru v sérii zpečetil při power play Pierre-Edouard Bellemare.

Hrdina Varlamov byl střídán

Gólman Islanders Semjon Varlamov vychytal v minulých dvou utkáních čisté konto a po pár sekundách zápasu vytvořil nový klubový rekord v play off v neprůstřelnosti (138 minut a 17 sekund). Kouzla ho ale rychle zbavil dvěma trefami Kevin Hayes a ještě v první třetině ho překonal Sean Couturier. Ruský gólman byl po třetí brance střídán.

Anders Lee snížil zhruba v polovině utkání při vyloučení Jakuba Voráčka, další dvě branky Islanders vstřelili Anthony Beauvillier v 52. a Jean-Gabriel Pageau v 58. minutě. S Philadelphií ztracené vedení ale neotřáslo a v čase 62:41 rozhodl o její výhře obránce Philippe Myers.

VIDEO: Podívejte se, jak Flyers srovnali sérii

Góly

Domácí: 24:56. Marchand

Hosté: 12:46. Palát, 13:01. Gourde, 22:14. Sergačjov, 28:35. Killorn, 35:23. B. Point, 38:01. Killorn, 43:58. Kučerov

Sestavy

Domácí: Halák (32. Vladař) – Chára (C), McAvoy, Krug, Carlo, Grzelcyk, J. Moore, Lauzon – Marchand, Bergeron (A), Pastrňák – DeBrusk, Krejčí (A), O. Kaše – N. Ritchie, Coyle, Wagner – Nordström, P. Lindholm.

Hosté: Vasilevskij (McElhinney) – Hedman (A), Shattenkirk, Sergačjov, Černák, Coburn, Bogosian, L. Schenn – Palát, B. Point, Kučerov – Killorn (A), Cirelli, T. Johnson – Goodrow, Gourde, Coleman – Maroon, Paquette.

Rozhodčí

Furlatt, McCauley – Barton, Berg

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Góly

Domácí: 11:12. Seguin, 44:42. Gurjanov, 49:02. Comeau, 50:47. Ja. Benn

Hosté: 21:00. Zadorov, 24:41. Burakovsky, 31:00. Landeskog, 52:02. Rantanen, 53:54. Kadri, 58:26. Bellemare

Sestavy

Domácí: Chudobin (Oettinger) – Lindell (A), J. Klingberg, Oleksiak, Heiskanen, Sekera, Fedun – Ja. Benn (C), Seguin (A), Radulov – Janmark, Pavelski, Gurjanov – Dickinson, Hintz, Perry – Cogliano, Faksa, Comeau.

Hosté: Francouz (Hutchinson) – Graves, Makar, Girard, Cole, Zadorov, Connauton – Burakovsky, MacKinnon (A), Rantanen – Landeskog (C), Kadri (A), Ničuškin – Jost, Compher, O'Connor – Nieto, Bellemare, Naměstnikov.

Rozhodčí

Meier, St. Laurent – Kovachik, Shewchyk

Stadion

Rogers Place, Edmonton, AB

Góly

Domácí: 01:57. K. Hayes, 09:43. K. Hayes, 15:09. Couturier, 62:41. P. Myers

Hosté: 31:45. Lee, 51:11. Beauvillier, 57:51. Pageau

Sestavy

Domácí: Hart (Elliott) – Niskanen, Provorov, P. Myers, Sanheim, Braun, Gostisbehere – Voráček (A), Couturier (A), Giroux (C) – Konecny, K. Hayes, Farabee – Aube-Kubel, D. Grant, Laughton – Pitlick, N. Thompson, M. Raffl.

Hosté: Varlamov (16. Greiss) – Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews, A. Greene, Leddy – Eberle, Barzal, Lee (C) – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Beauvillier – Komarov, Pageau, Johnston – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

Rozhodčí

Lee, Charron – Devorski, MacPherson

Stadion

Scotiabank Arena (Toronto)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud