17. září 2020 • 12:30

Tichý rozchod. Kouč Floridy skončil, na střídačce měl kopnout hráče

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč hokejistů Floridy Joel Quenneville přišel nadobro o svého asistenta Mikea Kitchena, s nímž dříve vyhrál dva Stanley Cupy s Chicagem. Měsíc a půl po vyřazení v kvalifikaci play off vedení Panthers oznámilo, že v příští sezoně se Kitchen na střídačku nevrátí. Podle TSN může být důvodem incident z letošního ledna.



Florida po restartu sezony vypadla záhy z play off s NY Islanders a před dvěma týdny představila nového generálního manažera. Kitchen po restartu sezony u mužstva už nebyl, tehdy uvedl rodinné důvody.

TSN však za jeho odchodem vidí incident z lednového zápasu proti Minnesotě, kdy na střídačce nakopl jednoho z hráčů. Tehdy to měla být reakce na to, že hokejista hodil láhev s pitím a Kitchena polil.

O incidentu v zámoří hovoří vícero zdrojů, jeden z nich, citovaný v článku Franka Servalliho, mluví jasně. „Rozhodně nešlo o nějaký akt k povbuzení během hry. Pro podobné jednání není v zápase vůbec místo."

Bývalý generální manažer Dale Tallon byl o záležitosti informován po utkání, ale žádná disciplinární akce se nekonala. Jeho nástupce Bill Zito ohlásil příchody Ricka Dudleyho a Paula Fentona v rolích poradců.

Podobná událost se stala už dřív českému zadákovi Michalu Jordánovi, který řekl, že ho do zad nakopl Bill Peters během společného angažmá v Carolině. Zkušený trenér byl nakonec po otevření několika kauz kvůli rasovému i fyzickému obtěžování hráčů odvolán z lavičky Calgary Flames a přesunul se do KHL, kde vede Jekatěrinburg Jakuba Kováře.

Florida Panthers Vše o klubu ZDE

Asistent trenéra Mike Kitchen u Panthers pokračovat nebude
Asistent trenéra Mike Kitchen u Panthers pokračovat nebude

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud