16. září 2020 • 22:10

Reichel za Litvínov hrát nebude. Klubu se nepodařilo zajistit pojistku

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Kristian Reichel nebude v úvodu sezony působit v extraligovém Litvínově. Dvaadvacetiletý odchovanec Severočechů, který je kmenovým hráčem Winnipegu, s týmem již začal trénovat, vedení klubu se ale nepodařilo zajistit hráči odpovídající pojistku zámořské smlouvy.



„Vyvinuli jsme maximální snahu, aby Kristian oblékl litvínovský dres. Je to náš odchovanec, navíc už v zámoří posbíral zkušenosti a udělal neskutečný výkonnostní pokrok. Byl by pro nás výraznou posilou, počítali jsme s ním do prvního útoku. Je to opravdový profesionál, má příkladný přístup k tréninku, ale nenašli jsme společnou cestu ohledně pojistky,“ uvedl generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Verva přitom získala od Winnipegu souhlas se startem hráče v extralize. „Poptali jsme největší evropskou pojišťovnu Lloyds a ta připravila nabídku s plněním, které bylo dle jejích pravidel nejvyšší možné. Tato nabídka se však rozcházela s Kristianovými představami o polovinu plnění v případě fatálního zranění a ukončení kariéry,“ vysvětlil Hynek.

Reichel odešel z Litvínova do zámoří před třemi lety, po sezoně v juniorské WHL hrál dva roky nižší AHL za Manitobu. Letos v červnu podepsal dvouletou dvoucestnou smlouvu s Winnipegem, která mu v případě působení v NHL zajišťuje celkový plat 1,505 milionu dolarů.

HC VERVA Litvínov Vše o klubu ZDE

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud