23. prosince 2020 • 18:04

Frolík se dočkal, pokračuje v NHL! Za "drobné" podepsal s Montrealem

Autor: kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Evropy se zatím nevrátí. Hokejový útočník Michael Frolík se po nepovedené minulé sezoně přece jen dohodl na novém kontraktu v NHL. Zkušený reprezentant si zahraje za Montreal, kde se dohodl na roční smlouvě. Finančně si u Canadiens značně pohorší, vydělá si "pouhých" 750 tisíc dolarů. Vítěz Stanley Cupu z roku 2013 by se v kanadském týmu mohl potkat s forvardem Janem Myšákem, nejvýš draftovaným Čechem v posledním draftu. 



Spekulovalo se o velkém zájmu Omsku či případném přesunu do Švýcarska. Michael Frolík si však splní své velké přání a přidá již svou 13. sezonu v Národní hokejové lize. Minulý ročník, ve kterém byl po letech v Calgary vytrejdován do Buffala, se kladenskému rodákovi nepovedl. Ve 47 odehraných zápasech si připsal celkem jen 14 kanadských bodů (6+8). Po dlouhém čekání na nabídku ze zámoří se ozval Montreal.

Pro dohodu s vedením Canadiens musel dlouholetý reprezentační forvard výrazně slevit ze svých finančních požadavků, protože mu skončila pětiletá smlouva na 21,5 milionu dolarů. Tu uzavřel v červenci 2015 s Calgary také jako nechráněný volný hráč. V uplynulém ročníku jej Flames na začátku ledna poslali do Buffala výměnou za právo výběru ve čtvrtém kole letošního draftu.

Frolíka draftovala v roce 2006 v prvním kole na 10. místě Florida, za kterou začal hrát od ročníku 2008/09 po dvou letech strávených v Rimouski v QMJHL. Celkem má v NHL za Panthers, Chicago, Winnipeg, Calgary a Buffalo 850 zápasů a 384 bodů za 159 branek a 225 asistencí. V play off má na kontě ze 47 utkání 19 bodů za sedm gólů a 12 přihrávek.

  

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud