10. června 2021 • 06:26

Krejčí překonal Eliáše, bodoval i Pastrňák. Bostonu ale skončila sezona

Autor: iSport.cz, apr, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté New York Islanders v šestém zápase série druhého kola bojů o Stanleyův pohár porazili Boston 6:2 a postoupili mezi nejlepší čtyři týmy NHL. Na oba góly Bostonu nahrál český útočník David Krejčí a v historických tabulkách vyřazovacích bojů se mezi českými nahrávači osamostatnil na druhém místě.



Pětatřicetiletý Krejčí bodoval podeváté v letošním play off (2+7) a s dvaaosmdesáti gólovými asistencemi ve 156 zápasech se posunul o dvě přesné nahrávky před Patrika Eliáše.

V historické tabulce produktivity českých hráčů ve Stanley Cupu je Krejčí se 124 body třetí o jeden zápis právě za legendárním útočníkem New Jersey Devils. Nejproduktivnějším Čechem v play off je Jaromír Jágr, který si ve dvě stě osmi zápasech vyřazovacích bojů připsal 201 bodů.

V šesté bitvě proti Islanders Krejčí poprvé bodoval v 18. minutě, kdy po jeho souhře s Davidem Pastrňákem využil přesilovou hru Brad Marchand a srovnal na 1:1. Druhou asistenci si Krejčí schoval do třetí části. Ve 46. minutě za stavu 1:4 převzal puk u pravého mantinelu, počkal si na Marchandův pohyb před brankou Islanders a přesnou nahrávkou vyzval kanadského útočníka k druhé brance v zápase.

Více Bruins nestihli, v závěru ještě dvakrát inkasovali při risku bez brankáře a podruhé za sebou nepřešli přes druhé kolo play off.

Góly

Domácí: 08:52. Zajac, 25:20. B. Nelson, 32:39. B. Nelson, 36:07. Palmieri, 59:01. Clutterbuck, 59:12. Pulock

Hosté: 17:36. Marchand, 45:38. Marchand

Sestavy

Domácí: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Komarov – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Beauvillier – Zajac, Pageau, Palmieri – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

Hosté: T. Rask (Swayman) – McAvoy, Grzelcyk, Lauzon, Reilly, Clifton, Tinordi – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – C. Smith, Krejčí (A), Hall – Kuhlman, Coyle, N. Ritchie – Wagner, DeBrusk, Kuraly.

Rozhodčí

Dwyer, O’Rourke – Pancich, Smith

Stadion

Barclays Center, New York

Návštěva

12 000 diváků

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud