24. června 2021 • 07:20

Oslavy Tampy se odkládají. Islanders si v prodloužení vynutili 7. zápas

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté New Yorku Islanders v semifinále NHL porazili obhájce Stanleyova poháru Tampu Bay 3:2 v prodloužení a vynutili si rozhodující sedmý zápas. Hostující Lightning přitom i díky přihrávce českého útočníka Ondřeje Paláta vedli v polovině zápasu 2:0.



Tampu poslal do vedení v 17. minutě do vedení Brayden Point, který v první formaci nahradil nejproduktivnějšího hráče play off Nikitu Kučerova. Ruský útočník se v úvodu zápasu zranil a jeho start v pátečním sedmém duelu v Tampě je nejistý.

Point si připsal 14. zásah v play off, kde skóroval v devátém utkání za sebou. Delší sérii ve vyřazovacích bojích zaznamenal pouze Reggie Leach z Philadelphie, který v roce 1976 skóroval v deseti zápasech za sebou.

Na 2:0 ve 33. minutě zvýšil Anthony Cirelli, kterého do úniku poslal povedenou přihrávkou Palát. Islanders, kteří v předchozím pátém utkání utrpěli debakl 0:8, se však podařilo skóre otočit.

Necelé dvě dvě minuty po Cirelliho zásahu snížil Jordan Eberle a v polovině třetí třetiny srovnal Scott Mayfield. V prodloužení o vítězství rozhodl Anthony Beauvillier a Islanders tak budou v sedmém rozhodujícím duelu bojovat o postup do prvního finále od roku 1984.

Góly

Domácí: 34:22. Eberle, 51:16. Mayfield, 61:08. Beauvillier

Hosté: 16:02. B. Point, 32:36. Cirelli

Sestavy

Domácí: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Palmieri – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Beauvillier – Zajac, Pageau, Komarov – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

Hosté: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman, Černák, McDonagh (A), D. Savard, Sergačjov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – Maroon, T. Johnson, Colton.

Rozhodčí

Dwyer, Lee – Pancich, Smith

Stadion

Barclays Center, New York

Návštěva

12 978 diváků

Tampa Bay Lightning Vše o klubu ZDE New York Islanders Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud