14. srpna 2021 • 08:57

Hvězda Toronta je po operaci zápěstí. Stihne start nové sezony NHL?

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanonýr Auston Matthews z Toronta se podrobil operaci zápěstí a čeká jej zhruba šestitýdenní pauza, takže by měl stihnout začátek nového ročníku NHL. V minulé sezoně se třiadvacetiletý americký hokejista stal s 41 góly nejlepším střelcem základní části a skončil druhý v hlasování o nejužitečnějšího hráče NHL. Hart Memorial Trophy získal kapitán Edmontonu Connor McDavid.



Rodák z Kalifornie Matthews si podle prohlášení Toronta poranil zápěstí v tomto týdnu během tréninku na ledě. Operaci podstoupil po konzultaci s lékaři v pátek a byla úspěšná. Vzhledem k tomu, že sezona začne 12. října, neměl by přijít o žádný zápas.

Jednačtyřicet branek v minulé sezoně vstřelil americký útočník v 52 zápasech a převzal Maurice Richard Trophy. O čtyři utkání přitom přišel na přelomu února a března právě kvůli problémům se zápěstím. Celkem nasbíral ve zkrácené sezoně kvůli pandemii koronaviru 66 bodů.

O rok dříve Matthews dal 47 branek a skončil třetí za Davidem Pastrňákem z Bostonu a Alexandrem Ovečkinem z Washingtonu. Oba měli na kontě ještě o gól více.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud