Pavel Bárta
Premium
23. listopadu 2021 • 16:50

Po dlouhé cestě do NHL Vladař září. Udělal výborný krok, chválí Hašek

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakmile nastoupí, září. Daniel Vladař se o víkendu podruhé za sebou zaskvěl čistým kontem. Jednu neděli uhájil nulu v Ottawě, na konci dalšího týdne v Bostonu vygumoval Davida Pastrňáka i další hráče svého bývalého týmu. Do branky Calgary se vrátil po třech zápasech a byl vyhlášen první hvězdou utkání. Pokryl 27 střel, Flames zvítězili 4:0. Neinkasovali už posedmé v sezoně, bodovou šňůru prodloužili na šest zápasů. „Snažil jsem se soustředit na svůj výkon a jak pomoci k vítězství,“ sypal ze sebe 25letý brankář. V zamčené části článku Vladařovy výkony rozebírá legendární Dominik Hašek.



Týmová jednička Jacob Markström zvládá objemnější porci zápasů, Daniel Vladař se mezi tyče Flames postavil v tomto ročníku pětkrát, pokaždé venku. Výsledek? Čtyři výhry a jedna prohra v prodloužení. Naposledy v Bostonu byl zvolen první hvězdou utkání. „Nemyslel jsem na to, proti komu hraju, i když Bruins byli moje rodina a mám tam plno kamarádů. Bojoval jsem za svůj tým, přijel jsem vyhrát. Ale kdybyste mi před začátkem tvrdili, že udržím čisté konto, nevěřil bych,“ svěřil se český gólman.

I díky jemu nedostali Flames od Bostonu v zápase ani gól po bezmála 16 letech. S průměrem 1,57 gólu z pěti utkání a úspěšností zásahů 94,5 procenta vévodí Vladař brankářským statistikám mezi nováčky. Jen čtyři jiní strážci dokázali v moderní éře vychytat coby nováčci dvě nuly rychleji než on: Martin Jones (ve třech zápasech), Jake Allen, Robbie Moore a Glenn Resch (ve čtyřech).

„Zúročuje letitou práci v Americe. Byla otázka času, kdy prokáže svoji kvalitu. Dneska Calgary disponuje možná jednou z nejlepších dvojic, mužstvo hraje výborně a gólmani svými výkony přispívají k tomu, že Flames jsou zatím možná největším překvapením. Pořád je to začátek, ale Dan předvádí, že kvalitu má a v momentě, kdy dostal prostor, mu nechybí správné sebevědomí. Je v dobré situaci, funguje to,“ říká Vladařův agent Lukáš Hronek, sám bývalý brankář.

Dan Vladař v brance Calgary vynuloval svůj bývalý klub Boston
Dan Vladař v brance Calgary vynuloval svůj bývalý klub Boston

Boston draftoval Vladaře před šesti lety ve třetím kole. Rodák z Prahy v tu dobu působil v Kladně, ovšem pak zahájil tuhý boj o zámořské trůny. Rok strávil v juniorské USHL, další čtyři převážně v AHL.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud