13. března 2022 • 06:37

SESTŘIHY: Hertl dvěma góly pečetil výhru San Jose. Bodoval i Nosek

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Tomáš Hertl přispěl dvěma góly k výhře San Jose 5:0 nad Los Angeles a v sezoně má na kontě už 25 tref, což se mu v základní části NHL povedlo v kariéře podruhé. Karel Vejmelka zneškodnil 37 střel Bostonu včetně všech sedmi pokusů Davida Pastrňáka, ale neodvrátil prohru Arizony 2:3. Na výhře Bruins se podílel asistencí Tomáš Nosek. Na jeden gól přihrál také Filip Chytil při vítězství New York Rangers 7:4 v Dallasu.



Hertl rozhodl před dvěma dny na ledě Los Angeles zápas v prodloužení a prosadil se i v odvetě, když svými góly upravil skóre z 3:0 na konečných 5:0. Český útočník nejdříve zvýšil v polovině utkání z dorážky v přesilové hře. Konečnou podobu výsledku dal v 56. minutě, v níž se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou a doklepl puk do odkryté branky.

Hertl by mohl atakovat svůj rekord ze sezony 2018/19, v níž nasázel v základní části 35 branek. San Jose zbývá odehrát do konce základní části 24 utkání.

Zbývající tři góly Sharks vstřelili v úvodní třetině Timo Meier, Matt Nieto a Jonathan Dahlen. Brankář Adin Hill potřeboval na čisté konto 29 zákroků. „Velmi dobře jsme bránili a zblokovali jsme spoustu střel. Nedali jsme jim moc prostoru a Hiller chytal neuvěřitelně, zavřel bránu,“ těšilo Meiera, který byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Hertl se mezi první tři hvězdy nevešel.

Boston vedl po úvodní třetině 2:0. Oba góly vstřelil Craig Smith a skóre otevřel z dorážky Noskovy střely. Arizona vyrovnala na přelomu druhé a třetí třetiny trefami Claytona Kellera a Nicka Ritchieho. Zápas rozhodl v 57. minutě Charlie Coyle, který překonal Vejmelku bekhendem nad lapačku z přečíslení dva na jednoho. „Neviděl jsem, kudy přihrát, puk se vrtěl, tak jsem chtěl poslat puk na branku a vytvořit šanci na dorážku. Měl jsem štěstí,“ popsal Coyle vítěznou trefu.

Boston tak prodloužil sérii výher proti Arizoně na osmnáct zápasů, je to druhá nejdelší šňůra v historii NHL. Coyotes naposledy zvítězili ve vzájemném duelu v roce 2010 v Praze i s velkým přispěním Radima Vrbaty, který dal tehdy dvě branky a na jednu přihrál.

Rangers prohrávali už v páté minutě 0:2, ale ještě v úvodní třetině otočili na 4:2. Dallas vstřelil v dalším průběhu utkání kontaktní branky na 3:4 a 4:5, než hosty uklidnil šestý gól, který si připsal z rychlého protiútoku Barclay Goodrow po Chytilově přihrávce. Hlavním strůjcem vítězství Rangers byl Artěmij Panarin s pěti body (1+4). V obraně Rangers nastoupil Libor Hájek podruhé od 2. února.

Obránce Chicaga Connor Murphy opustil v Ottawě hrací plochu už ve třetí minutě na nosítkách. Do nemocnice ale nejel, byl schopný odcestovat s týmem domů, kde podstoupí veškerá vyšetření. „To je dobrá zpráva, že může jet s námi,“ těšilo kouče Dereka Kinga. Domácí hráč Parker Kelly byl vyloučen za naražení na mantinel na pět minut a do konce utkání.

„Bylo těžké se potom soustředit na zápas. Po první třetině, po které jsme prohrávali (0:2), jsme si ale řekli, že chceme zápas pro něj (Murphyho) vyhrát a jsem rád, že se to povedlo,“ řekl Caleb Jones, jenž stejně jako Jonathan Toews přispěl dvěma góly k obratu na 6:3. Jejich spoluhráč Dominik Kubalík třikrát vystřelil, ale bez efektu a v posledních 17 zápasech dal jen jednu branku.

Gólman Jacob Markström, jemuž kryje záda Daniel Vladař, zastavil při výhře Calgary 3:0 nad Detroitem devatenáct střel a připsal si už devátou nulu sezony. Třikrát jej prověřil Jakub Vrána, který byl nejpilnějším střelcem týmu a ve třetím startu v sezoně poprvé neskóroval.

Stejně jako Vladař plnil roli náhradního gólmana i David Rittich z Nashville, který doma podlehl St. Louis 4:7. Predators prohrávali už v 18. minutě 0:3 a dokázali vyrovnat na 4:4, ale hosté strhli výhru na svou stranu třemi trefami v posledních třech minutách. Výhru řídil Robert Thomas, který dal rozdílový gól a zaznamenal čtyři body (2+2).

Góly

Domácí: 18:34. Duchene, 23:44. Johansen, 28:14. F. Forsberg, 32:17. Duchene

Hosté: 06:35. Perron, 07:23. Saad, 17:42. R. Thomas, 31:38. Krug, 57:22. R. Thomas, 58:03. Perron, 58:27. Faulk

Sestavy

Domácí: Saros (Rittich) – Fabbro, Josi, A. Carrier, Ekholm, Benning, Harpur – Duchene, Johansen, F. Forsberg – Kunin, Mikael Granlund, Tolvanen – Jeannot, Sissons, Trenin – Tomasino, McCarron, Cousins.

Hosté: Husso (Binnington) – Parayko, M. Scandella, Faulk, Krug, Bortuzzo, Mikkola – Perron, R. O'Reilly, B. Schenn – Tarasenko, R. Thomas, Kyrou – I. Barbašev, L. Brown, Saad – Toropčenko, Bozak, MacEachern.

Rozhodčí

Hebert, Chmielewski – Daisy, Fournier

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

17565 diváků

Góly

Domácí: 28:34. Lorentz, 56:10. Martinook, 59:39. Aho

Hosté: 36:50. Brassard

Sestavy

Domácí: F. Andersen (Raanta) – Bear, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Cole – M. Nečas, Aho, T. Teräväinen – Martinook (A), Trocheck, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Stepan, Kotkaniemi, Lorentz.

Hosté: M. Jones (Hart) – Braun, Provorov, Ristolainen, Sanheim, York, Yandle – Atkinson, Brassard, Giroux (C) – J. van Riemsdyk, K. Hayes, Farabee – Konecny, Frost, Lindblom – MacEwen, P. Brown, Mayhew.

Rozhodčí

St. Laurent, McCauley – MacPherson, Pancich

Stadion

PNC Arena, Raleigh

Návštěva

18 680 diváků

Góly

Domácí: 02:33. Craig Smith, 10:49. Craig Smith, 56:39. Coyle

Hosté: 39:59. Keller, 42:15. N. Ritchie

Sestavy

Domácí: Swayman (Ullmark) – McAvoy, M. Reilly, Carlo, Grzelcyk, Clifton, Forbort – DeBrusk, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Pastrňák (A), Haula, T. Hall – Craig Smith, Coyle, Frederic – Lazar, T. Nosek, N. Foligno.

Hosté: K. Vejmelka (Wedgewood) – Mayo, Gostisbehere, Strälman (A), J. Moser, Chychrun (A), Koljačonok – N. Schmaltz, T. Boyd, Keller (A) – Kessel, Galchenyuk, Crouse – L. Eriksson, Hayton, N. Ritchie – Fasching, Riley Nash, Maccelli.

Rozhodčí

Syvret, Pollock – Murray, Nagy

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17 850 diváků

Góly

Domácí: 09:22. E. Lindholm, 48:25. Toffoli, 55:38. Coleman

Hosté:

Sestavy

Domácí: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Michael Stone, Gudbranson, Zadorov – M. Tkachuk, E. Lindholm, J. Gaudreau – T. Lewis, Backlund, Coleman – Toffoli, Adam Ružička, Mangiapane – D. Dubé, Monahan, Lucic.

Hosté: Greiss (Nedeljkovic) – Seider, Leddy, Hronek, Oesterle, Stecher, M. Staal – L. Raymond, Dylan Larkin, Naměstnikov – Gagner, Veleno, J. Vrána – Zadina, M. Rasmussen, Erne – P. Suter, Givani Smith, Witkowski.

Rozhodčí

Morton, Meier – Brisebois, Kovachik

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Návštěva

17 658 diváků

Góly

Domácí: 03:18. C. Brown, 14:07. Chabot, 35:41. N. Paul

Hosté: 20:58. J. Toews, 22:39. J. Toews, 29:07. C. Jones, 35:49. Lafferty, 48:55. C. Jones, 50:04. D. Strome

Sestavy

Domácí: A. Forsberg (F. Gustavsson) – Zub, Chabot (A), N. Zajcev, Holden, J. Brown, Brännström – C. Brown (A), Norris, B. Tkachuk (C) – Gaudette, Stützle, Formenton – Sanford, Colin White, N. Paul – Watson, Gambrell, P. Kelly.

Hosté: M.-A. Fleury (Lankinen) – S. Jones, de Haan, C. Murphy (A), McCabe, R. Stillman, E. Gustafsson, C. Jones – P. Kane (A), D. Strome, DeBrincat – Dach, J. Toews (C), Hagel – T. Johnson, D. Kubalík, Lafferty – R. Carpenter, Entwistle.

Rozhodčí

Ch. Lee, B. Blandina – D. Kelly, B. Mills.

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

14 252 diváků

Góly

Domácí: 22:39. Tatar, . Tatar

Hosté: 11:02. T. Terry

Sestavy

Domácí: Daws (J. Gillies) – D. Hamilton, Graves, Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban, Ty Smith – Mercer, J. Hughes (A), Šarangovič – Bratt, Zacha, Tatar – A. Johnsson, J. Boqvist, Vesey – Bastian, M. McLeod, Geertsen.

Hosté: Stolarz (J. Gibson) – Manson (A), H. Lindholm, Šustr, Fowler (A), Shattenkirk, Mahura – T. Terry, Zegras, Comtois – Rakell, Henrique (A), Milano – Lettieri, Lundeström, D. Grant – B. Robinson, S. Carrick, Deslauriers.

Rozhodčí

Schlenker, L’Ecuyer – Flemington, Johnson

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

14 783 diváků

Góly

Domácí: 14:50. Pezzetta, 41:04. A. Romanov, 57:48. Suzuki

Hosté: 09:26. Gourde, 16:42. Donato, 35:05. McCann, . Marcus Johansson

Sestavy

Domácí: Montembeault (Primeau) – Kulak, Petry, Chiarot, A. Romanov, Edmundson, Ch. Wideman – Caufield, Suzuki (A), Josh Anderson – M. Hoffman, R. Pitlick, B. Gallagher (A) – Byron (A), Evans, Lehkonen – Pezzetta, Poehling, Armia.

Hosté: Grubauer (Driedger) – Giordano (C), Soucy, Oleksiak, A. Larsson (A), Vince Dunn, Lauzon – Marcus Johansson, McCann, Jordan Eberle – Schwartz (A), Geekie, Järnkrok – Appleton, Gourde, Blackwell – Sheahan, Donato, Lind.

Rozhodčí

Furlatt, Anderson – Cormier, Deschamps.

Stadion

Bell Centre, Montreal

Návštěva

20 608 diváků

Góly

Domácí: 00:49. Lindell, 04:53. Seguin, 27:11. J. Robertson, 48:09. Pavelski

Hosté: 09:45. McKegg, 12:59. Zibanejad, 14:14. A. Fox, 14:50. Panarin, 38:20. Nemeth, 54:07. Goodrow, 58:23. R. Strome

Sestavy

Domácí: Oettinger (A. Scheel) – Lindell, J. Klingberg, R. Suter, Hakanpää, Harley, Hanley – J. Robertson, Hintz, Pavelski – Jamie Benn, Seguin, Gurjanov – M. Raffl, Faksa, A. Radulov – Kiviranta, Glendening, Peterson.

Hosté: Šesťorkin (A. Georgijev) – A. Fox, R. Lindgren, Trouba, K'A. Miller, B. Schneider, Nemeth, Hájek – Kreider, Zibanejad, Lafreniere – Panarin, R. Strome, Dryden Hunt – Goodrow, Chytil, Brodzinski – McKegg, J. Gauthier.

Rozhodčí

Kozari, Brenk – Gibbons, Gawryletz

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Návštěva

18 532 diváků

Góly

Domácí: 09:19. T. Meier, 11:55. Nieto, 19:11. Dahlén, 28:05. Hertl, 55:04. Hertl

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hill (Sawchenko) – B. Burns (A), J. Middleton, E. Karlsson, Jaycob Megna, Meloche, M.-É. Vlasic – Balcers, Hertl (A), Barabanov – Dahlén, Couture (C), T. Meier – Nieto, Bonino, Cogliano – Viel, Reedy, Gadjovich.

Hosté: C. Petersen (Quick) – M. Roy, Moverare, Spence, O. Määttä, Durzi, Björnfot – A. Kempe, Kopitar (C), Iafallo (A) – Kaliyev, Danault, T. Moore – D. Brown (A), Byfield, L. Andersson – Grundström, B. Lizotte, Anderson-Dolan.

Rozhodčí

Walsh, Skilliter – Tobias, Rody

Stadion

SAP Center, San Jose

Návštěva

13 821 diváků

Góly

Domácí: 10:02. McDavid, 39:16. McDavid, 52:52. Draisaitl, 57:46. Yamamoto

Hosté: 49:42. Bogosian

Sestavy

Domácí: Koskinen (M. Smith) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Keith, Barrie, Broberg – Yamamoto, McDavid (C), E. Kane – Hyman, Draisaitl (A), R. McLeod – D. Ryan, Devin Shore, Foegele – Kassian, B. Malone.

Hosté: B. Elliott (Vasilevskij) – Hedman (A), Rutta, McDonagh (A), Černák, Sergačjov, Bogosian, C. Foote – Palát, B. Point, Kučerov – Killorn, Cirelli, Stamkos (C) – Maroon, Bellemare, Perry – M. Joseph, Colton.

Rozhodčí

Rank, Rooney – Galloway, Hunt

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Návštěva

17 528 diváků

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Connor McDavid 44 79 123 80 28 45 314
2. Johnny Gaudreau 40 75 115 82 64 26 262
3. Jonathan Huberdeau 30 85 115 80 35 54 222
4. Leon Draisaitl 55 55 110 80 17 40 278
5. Kirill Kaprizov 47 61 108 81 27 34 289
6. Auston Matthews 60 46 106 73 20 18 348
7. Steven Stamkos 42 64 106 81 24 36 241
8. Matthew Tkachuk 42 62 104 82 57 68 253
9. J.T. Miller 32 67 99 80 15 47 206
10. Mitchell Marner 35 62 97 72 23 16 224

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud