Ondřej Kuchař
7. března 2022 • 20:20

Kdo v NHL změní dres? Ve hře elitní beci, Češi i hvězdný brankář

Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo by mohl před uzávěrkou přestupů v NHL změnit adresu? Podívejte se na 10 nejžhavějších jmen, o kterých se mluvíKdo by mohl před uzávěrkou přestupů v NHL změnit adresu? Podívejte se na 10 nejžhavějších jmen, o kterých se mluvíFOTO: Koláž isport.cz

    V příštích dnech čeká NHL pořádný šrumec. Na pondělí 21. března je stanovena uzávěrka přestupů. Do té doby se dá očekávat několik hráčských výměn. Jako každý rok i tentokrát budou ve hře velmi zajímavá jména. Jaká jsou ta nejtřaskavější? Web iSport.cz vám přináší elitní desítku. Jsou v ní i dva čeští útočníci.

  • Jakob Chychrun (Arizona)

    Jakob Chychrun v dresu ArizonyFoto ČTK / AP / Ted S. Warren

    Post: obránce
    Plat: 4,6 milionu dolarů

    V přehlídce zajímavých jmen je tenhle obránce jedničkou. Je mu teprve 23 let, pořád se zlepšuje. Smlouvu má ještě na další tři roky. Proč by se ho Arizona chtěla zbavit? Protože přesně tři roky bude hrát v malé univerzitní hale a bude šetřit každý dolar. A o Chychruna je zájem.

  • Claude Giroux (Philadelphia)

    Claude Giroux by podle zpráv ze zámoří mohl zamířit do ColoradaFoto ČTK / AP / Derik Hamilton

    Post: útočník
    Plat: 8,3 milionu dolarů

    Nikdy nehrál v jiném dresu než v tom organizace Flyers. Teď by však mohl trikot změnit. Končí mu smlouva, má no trade klauzuli, takže bude záležet na něm samotném. Pro kohokoli by mohl být žhavou posilou na play off. Všestranný, soutěživý, zručný a produktivní forvard.

  • Marc-André Fleury (Chicago)

    Marc-André Fleury v brance ChicagaFoto Reuters

    Post: brankář
    Plat: 7 milionů dolarů

    Dravci kolem Fleuryho krouží. Sám o možné výměně několikrát mluvil. Uznal, že je možná, poslední zprávy však říkají, že si odchod z Chicaga nepřeje. Přiznal taky, že v ideálním případě by chtěl odehrát ještě jeden další ročník a pak se odebrat do hokejového důchodu. Zájem má prý Washington, Toronto nebo Edmonton.

  • Tomáš Hertl (San Jose)

    Téma trejdu Tomáše Hertla je v zámoří horkéFoto ČTK / AP / John Locher

    Post: útočník
    Plat: 5,6 milionu dolarů

    Vedení Sharks údajně denně maká na tom, aby ještě před uzávěrkou přestupů Hertla podepsali. O klíčového útočníka nechtějí přijít. Jestli však nenajdou společnou notu, velmi pravděpodobně se tak stane. Nejvážnější zájemci o Čechovy služby? New York Rangers a Boston.

  • Jeff Petry ( Montreal)

    Jeff Petry (vpravo) v duelu na ledě CalgaryFoto Reuters

    Post: obránce
    Plat: 6,3 milionu dolarů

    Oproti minulé sezoně prožívá Petry bodově velký propad. Vloni skončil ročník na sedmém místě v produktivitě beků, to Montreal vedlo k nové velké smlouvě. Kromě toho, že jsou u dna i Canadiens, řachnul taky 34letý Petry. Kvality však má. Pokud Dallas udá Klingberga, mohl by zamířit tam.

  • Mark Giordano (Seattle)

    Mark Giordano s největší pravděpodobností změní adresuFoto Reuters

    Post: obránce
    Plat: 6,8 milionu dolarů

    Vítězi Norris Trophy je už 38 let, pořád je ale schopen podávat stabilní a kvalitní výkony. Je také ceněn pro své vůdčí schopnosti. Krouží kolem něj zvučné kluby – Toronto, Florida nebo NY Rangers. Podle zámořských zdrojů však za něj Kraken budou chtít první kolo draftu.

  • J. T. Miller (Vancouver)

    J. T. Miller slaví svoji trefuFoto Reuters

    Post: útočník
    Plat: 5,3 milionu dolarů

    Takhle Millera popsal jeden ligovým GM. „Zahraje skvěle na každé pozici. Soutěživá povaha. V klíčové fázi sezony výkony roste, miluju ho.“ Forvard má na kontě 61 bodů v 54 zápasech, smlouvu ještě na další ročník. Canucks ale potřebují udělat místo pod čepicí na Horvata s Petterssonem.

  • John Klingberg (Dallas)

    John Klingberg v duelu na ledě NashvilluFoto Reuters

    Post: obránce
    Plat: 4,3 milionu dolarů

    Švédský obránce ohlásil, že by z Dallasu rád odešel. Zatímco ostatní podepisovali v klubu obří kontrakty, on se cítil nedoceněný. Jelikož jednání s ofenzivním divočákem nikam nevedla, je velká šance na trejd. V Torontu, Floridě nebo Carolině by prý Klingberga uvítali rádi.

  • Phill Kessel (Arizona)

    Phil Kessel v dresu ArizonyFoto Reuters

    Post: útočník
    Plat: 8 milionů dolarů

    Cena za čtyřiatřicetiletého útočníka se může zdát obří, ale nenechte se zmást. Drtivou většinu gáže už dostal vyplacenou ve formě podpisového bonusu, zbývá jen základní plat 1 milion. Kessel je oblíbeným spoluhráčem, kdekoli hrál, tam zapadl. Pokud někdo bude hledat tvůrce hry, v něm ho najde.

  • Dominik Kubalík (Chicago)

    O Domikovi Kubalíkovi v souvislosti s trejdem se v zámoří mluví nahlasFoto Reuters

    Post: útočník
    Plat: 3,7 milionu dolarů

    Zatímco v první sezoně za mořem měl úspěšnost střelby na 20 procentech, teď je na polovině. Minuty mu sletěly dolů. Na první přesilovce nemá místo, navíc se nedaří celému Chicagu. Je slušná šance, že před trade deadline změní dres. Stále se debatuje o zájmu Edmontonu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud