20. května 2022 • 06:35

SESTŘIHY: Tampa má druhý bod v sérii, rozhodla 4 vteřiny před koncem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Ondřej Palát v posledních sekundách druhého zápasu série mezi Floridou a Tampou Bay asistoval u vítězného gólu Lightning. Obhájci Stanleyova poháru vyhráli 2:1 a v semifinále Východní konference vedou 2:0 na zápasy. V Západní konferenci uspěli hokejisté St. Louis, kteří porazili Colorado 4:1 a srovnali stav série na 1:1.



Skóre druhého zápasu mezi Floridou a Tampou otevřel ve 13. minutě hostující Corey Perry, jenž v přesilové hře tečoval puk mimo dosah brankáře Sergeje Bobrovského. Domácí Panthers vyrovnali v závěru druhé třetiny. Eetu Luostarinen na vrcholku levého kruhu pro vhazování napřáhl ke střele a Andrej Vasilevskij jeho pokus neudržel.

V 56. minutě Bobrovskij včasným přesunem zlikvidoval Palátovu střelu do poloodkryté branky a zdálo se, že utkání směřuje do prodloužení. V posledních sekundách základní hrací doby ale Panthers nedokázali vyhodit puk z obranného pásma, Palát poslal puk za branku, odkud Kučerov parádní zadovkou našel neobsazeného Rosse Coltona, jenž v čase 59:56 rozhodl o druhé výhře Blesků v sérii.

Colorado na vlastním ledě podleho St. Louis 1:4 a nezvládlo první zápas v tomto play off. Blues o své výhře rozhodli ve druhé třetině, ve které si vytvořili dvoubrankový náskok. Domácí Avalanche v úvodu třetí části snížili na 1:2, hokejisté St. Louis si ale závěr zápasu pohlídali a srovnali stav série na 1:1.

Góly

Domácí: 38:07. Luostarinen

Hosté: 12:06. Perry, 59:56. Colton

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Knight) – Ekblad (A), Chiarot, Weegar, Forsling, Gudas, Montour – Giroux, Barkov (C), Verhaeghe – Duclair, Bennett, Huberdeau (A) – Reinhart, Lundell, Acciari – Hörnqvist, Luostarinen, Lomberg.

Hosté: Vasilevskij (Elliott) – Černák, Hedman (A), Bogosian, McDonagh (A), Foote, Sergačjov, Rutta – Kučerov, Stamkos (C), Cirelli – Killorn, Paul, Palát – Perry, Colton, Hagel – Bellemare, Maroon.

Rozhodčí

Hebert, Rooney – Brisebois, MacPherson

Stadion

FLA Live Arena, Sunrise

Návštěva

19 716 diváků

Góly

Domácí: 41:49. Landeskog

Hosté: 25:45. Kyrou, 39:26. Perron, 50:31. Perron, 58:10. Saad

Sestavy

Domácí: Kuemper (Francouz) – Toews, Makar, Girard, Manson, Byram, E. Johnson – Ničuškin, MacKinnon (A), Rantanen (A) – Landeskog (C), Kadri, Lehkonen – Burakovsky, Compher, Aube-Kubel – Cogliano, Sturm, Helm.

Hosté: Binnington (Husso) – Leddy, Parayko (A), Rosén, Faulk, Mikkola, Bortuzzo, Perunovich – Bučněvič, O'Reilly (C), Perron – Saad, Thomas, Kyrou – Barbašev, Schenn, Tarasenko (A) – Toropčenko, Bozak.

Rozhodčí

Dwyer, StLaurent – Barton, Daisy

Stadion

Ball Arena, Denver

Návštěva

18 117 diváků

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud